DE BESTE CADEAUTIPS VOOR MOEDERDAG

De vergeten vrouwen van Kristin Hannah, vertaald door GrootenBrink Vertalingen

De jonge verpleegkundige Frankie is onvoorbereid op de chaos die ze aantreft in Vietnam. Ook haar uiteindelijke terugkeer naar Amerika, dat verscheurd is door de oorlog en protesten, valt zwaarder dan ze ooit had kunnen denken.

Historisch Hebban tip

Nirwana van Tommy Wieringa

Wanneer Hugo's vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van zijn grootvader Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Literatuur

De spionne van Tess Gerritsen, vertaald door Els Franci-Ekeler

Wanneer voormalig spion Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring - allemaal gepensioneerde CIA-agenten - om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom.

Thriller Hebban tip

Als ik je weer zie van Gillian King

Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door.

Feelgood

De moeders van Mahipar van Forugh Karimi

Ramín is op zijn derde samen met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt.

Literatuur Debuutprijs

Wat wij verzwijgen van Aisha Dutrieux

Een vrouw gaat na het overlijden van haar oom naar zijn leegstaande appartement. Vijfentwintig jaar geleden zagen ze elkaar voor het laatst. Sinds de dag dat ze haar ouders vertelde dat hij haar misbruikte, is haar Indische familie uiteengevallen.

Literatuur Hebban tip

Moederland van Milouska Meulens

Wanneer haar vader overlijdt, belandt Milouska in een depressie. De daaropvolgende jaren strandt haar huwelijk, verliest ze haar baan én slaat de pandemie toe. Ze besluit naar haar moeder te gaan. Ze kan niet meer.

Autobiografisch Debuut

Alles wordt lichter van Janke Reitsma

Ylva trekt de ruige Noorse natuur in, op weg naar de boerderij waar ze tien jaar geleden de vader van haar kind ontmoette. De reis brengt boven wat ze al die tijd verborgen hield.

Literatuur

Bloedlijn van Simone van der Vlugt

Als de wettige Floris en de bastaard Alard door het noodlot samengebracht worden, bundelen ze hun krachten om de strijd met hun vijanden aan te gaan en de familie-eer te redden.

Historisch Hebban tip

Luister van Sacha Bronwasser

De eenentwintigjarige M. vertrekt uit Nederland en gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk; in alle opzichten is het een harde reset. Wat doet iemand die grip moet krijgen op het leven? Die schrijft.

Literatuur Hebban tip

Het nieuwste montuur leesbril van Looplabb voor mama!

Helemaal in lijn met de laatste fashion- en brillentrends. Dit trendy montuur is verkrijgbaar in maar liefst 10 mooie kleuren en vijf sterktes. En ook als zonneleesbril voor de zomer zeker een 'wanna-have'. Kijk op Looplabb.com voor alle opties.