Advertentie

Ja, ik wil lezen!

De mensen achter Hebban | Hebban Quick Tour | Veelgestelde vragen over Hebban

Hebban vindt het fijn om te weten wat jij graag wilt lezen. Omdat we zelf lezers zijn, omdat we graag willen weten aan welke boeken we aandacht moeten besteden, maar ook om jou het boek te geven dat je graag wilt lezen!

Wat? Je maakt een geintje!

Nou nee, we hebben een heel leuk plannetje. Als jij nu eens de boeken die je wilt lezen op je 'Wil ik lezen'-plank zet, dan maak je kans om een boek dat je graag wilt lezen van ons te krijgen. In augustus (m.i.v. 7 augustus) gaan we elke dag iemand een boek toesturen. En daarna blijven we dat wekelijks doen. We zeggen niet welk boek en het kan elke dag een ander boek zijn (of een week lang hetzelfde boek, alles kan).

Hoe werkt dat dan?

Jij zet een boek dat je wilt lezen op je 'Wil ik lezen'-plank. Wij kiezen uit alle 'Wil ik lezers' van een willekeurig boek iemand uit die we dat boek gaan toesturen. De 'Ja, ik wil lezen'-winnaar ontvangt een mailtje van ons (check je spambox!) waarin we om je adres vragen om je het boek toe te sturen. Het maakt niet uit hoe lang het boek al op je 'Wil ik lezen'-plank staat. Dat kan een dag zijn, een maand, een jaar of net vijf minuten.

En moet ik dan iets doen?

Nee, je ontvangt het boek dat je graag wilde lezen en daarmee is de kous af. Wel vinden wij het heel erg leuk om later nog eens te horen hoe dat boek je is bevallen, via een sterrenwaardering of een recensie op de Hebban boekpagina. Maar dat is geen verplichte voorwaarde.

En dat kan het hele jaar door?

Ja, jij hoeft alleen maar aan te geven wat jij wilt lezen en dan kun je vaker dan eens winnen. Zorg er voor dat je de boeken die je zelf al hebt gekocht van de 'Wil ik lezen'-plank haalt, want anders kun je een boek winnen dat je al in je bezit hebt. 

Ik heb het boek dat ik wil lezen al.

Dat kan, ik heb ook heel veel boeken die ik graag wil lezen al in mijn bezit. Maak daar een 'In bezit'-plank voor aan en gebruik je 'Wil ik lezen'-plank alleen* voor boeken die je graag nog wilt krijgen of kopen. Maar het ergste dat je kan overkomen is dat je een boek wint dat je al hebt en dan geef je die lekker weg aan een vriend(in) zodat je samen kunt lezen! Let op: zorg dat je 'In bezit'-plank exact zo heet (In bezit), vanwege een aankomende extra functie in Hebban. *Als je als nieuw lid toch nog graag halverwege het jaar ook de Hebban Reading Challenge wilt starten en ook boeken wilt aangeven die je wilt gaan lezen voor de Challenge, dan kun je die rustig op 'Wil ik lezen' zetten, ook als je ze al hebt aangeschaft. Zorg dan, zoals hierboven beschreven, dat je de boeken die je al hebt op een In bezit-plank staan.

Mijn 'Wil ik lezen'-plank staat vol met boeken die ik al heb.

Dat is niet erg, die hoef je er niet af te halen. Wil je voorkomen dat je een boek wint dat je al hebt, maak dan alsnog die 'In bezit'-plank aan en zet de boeken die je al hebt ook daarop. Zorg wel dat je aanvinkt dat je plank ook zichtbaar moet zijn voor anderen, want anders kan ik niet zien welke boeken je al hebt.

Ik wil geen boek winnen.

Dat kan ook. Als je wel graag je 'Wil ik lezen'-plank wilt gebruiken, maar ons niet je adres wilt toesturen, negeer je ons mailtje. Daar komen we wel overheen. 

Maar ik ben al Hebbanlid!

Dan doe jij gewoon mee! Zorg dat je 'Wil ik lezen'-plank vol staat.  

Maar ik ben nog geen Hebbanlid!

Dat is geen probleem, dat regel je hieronder meteen even.

Zat boeken die ik graag wil lezen, maar hoe zet ik een boek op mijn 'Wil ik lezen'-plank?

Je zoekt het boek op via de zoekbalk bovenin, klikt door naar de boekpagina en daar kun je het boek op 'Wil ik lezen' zetten. Lees je een artikel of een recensie van een boek dat je tof lijkt, dan klik je op de cover van het boek en zo kom je ook op de boekpagina. Het maakt niet uit of het een ouder of recent boek of zelfs een boek dat nog moet verschijnen. Je weet namelijk nooit welke boeken wij weg gaan geven.

Hoe maak ik zo veel mogelijk kans?

Ingevulde en actieve profielen maken meer kans om een boek te winnen in deze 'Ja, ik wil lezen!'-actie. Dus zorg ervoor dat je een profielafbeelding hebt (en nee, dat hoeft niet per se een portretfoto te zijn), een leuk tekstje in je profiel hebt staan en er 'plankactiviteit' te bespeuren is in je profiel. Dat laatste betekent dat je boeken op je (andere) planken zet en er zo nu en dan een recensie of blog van je hand verschijnt.

Succes en veel plezier!

Het eerste boek geven we op maandag 7 augustus weg, dus begin nu vast met het vullen van je 'Wil ik lezen'-plank. Kom je er niet helemaal uit hoe dit 'Ja, ik wil lezen'-project werkt, dan mail je je vraag naar de redactie.

Word lid van de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

  • Doe mee aan de Hebban Reading Challenge
  • Schrijf je in voor leesclubs
  • Beheer de boeken die je nog wilt lezen en al gelezen hebt
  • Volg je favoriete schrijvers en blijf op de hoogte
  • Beoordeel boeken en schrijf recensies
  • En win de boeken op je 'Wil ik lezen'-plank!


Maak nu een gratis account aan

De meest recente winnaars:

Week 36 - Jessica won Stad van Hemelse vlammen van Cassandra Clara

Week 37 - Brechtje won Opgesloten van Amy Ewing

Week 38 - Maya won Het hoofdgerecht van Maarten Blom

Week 39 - Raynor won de omnibus met Aangetast en Genadeklap van Loes den Hollander

Week 40 - Chris Bieze won De vrouw die van Simone van Saarloos

Week 41 - Esther Groen won Schijnvrouw van Sandra Heerma van Voss

Week 42 - Rooz won Laat los mijn hand van Edward Docx

Week 43 - Diana won Krentenkoppen van Ties Teurlings

Week 44 - Carla won Tamar van Monique Hoolt

Week 45 - Greet won De vondeling van Madsen

Week 46 - Gert won In Kassel is niets wat het lijkt van Enrique Vila-Matas

Week 47 - Pierre won In een franse keuken van Susan Herrmann Loomis

Week 48 - Valerie won Lunch in Parijs van Elizabeth Bard

Week 49 -

Week 50 -

Week 51 -

Week 52 -

De winnaar van volgende week, jij misschien?