Welkom op de officiële site van de Kinderboekenweek

Leesteam

Alle lezers opgelet!

Ben jij 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 jaar oud en zit je op de basisschool? En hou je ervan om over boeken te praten? Meld je dan aan voor het leukste team van Nederland: Het Kinderboekenweek Leesteam!

Het Leesteam van de Kinderboekenweek bestaat uit twaalf leesgierige kinderen, één uit elke provincie. Het Leesteam vlogt of blogt en praat een schooljaar lang over lezen en boeken en werft stemmen voor de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Als lid van het Kinderboekenweek Leesteam lees je bijvoorbeeld de boeken van de Kinderjury Tiplijst, de winnaars van de Zilveren Griffels en Penselen, het Kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Wat kan je verwachten?

We vragen je vaak om boekentips of om foto’s en video’s op te sturen van jouw favoriete leesmomenten. Deze foto’s gebruiken we voor onze eigen socialemediakanalen en de website van de Kinderboekenweek, maar we kunnen soms ook vragen om een foto of een audiofragment op te sturen voor bijvoorbeeld de Waanzinnige Podcast.
Soms kan je worden gevraagd, geheel vrijblijvend, of je een interview wil doen voor een lokale krant of zelfs een landelijke krant zoals de Kidsweek. Of we vragen je of je plaats wil nemen in een podcast of misschien zelfs wel een talkshow, zoals het boekenpanel van Zapp Live!

Het team mag over alle boeken praten, vertellen en recensies schrijven die zij zelf leuk vinden (of juist niet leuk vinden). Het Kinderboekenweek Leesteam is dan ook géén jury en bepaalt dus niet wat het beste boek is.

Klinkt dit allemaal heel erg leuk en kan je niet wachten om iedereen te laten horen wat jouw favoriete boek is? Wil jij het gezicht worden van de Kinderboekenweek?

Zet in je agenda!

Aanmelden kan weer vanaf mei 2022.

Nieuwsbrief

CPNB NS NBD BIBLION PARTNERS

© 2021 Stichting CPNB

Kinderboekenweek, Kinderboekengeschenk en Kinderboekenbal zijn geregistreerde woordmerken van Stichting CPNB.