Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie geschreven. Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, met alle verschillen en gelijkenissen. Tijdens de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. 

Ravi en de laatste magie

Sanne Rooseboom, met illustraties van Sophie Pluim

In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

De auteur

Sanne Rooseboom, (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht, komt volgende maand uit. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde jeugdroman Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de literatuurprijs De Boon stond.

Meer van Sanne Rooseboom

Het Ministerie van Oplossingen

Jippie!

Op zichzelfstaande verhalen