Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Kinderjury Top 3: de leukste boeken volgens kinderen

Tijdens de Kinderjury Stemweken hebben enorm veel kinderen gestemd op hun favoriete boek. Zes boeken – de Top 3 in de categorie 6 t/m 9 jaar en de Top 3 in de categorie 10 t/m 12 jaar – maken nu kans om de Kinderjury te winnen, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke auteurs de prijs in ontvangst mogen nemen. Tijdens de Leesweken werden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk boeken te lezen. De Tiplijsten waren hierbij een handvat. Tijdens de Stemweken konden kinderen stemmen op hun favoriete boek van 2022.

Nu kunnen kinderen tot 17 mei nog een keer stemmen op hun favoriet uit de Top 3 op Kinderjury.nl. Iedereen die stemt maakt ook nog eens kans op een van de 10 boekenpakketten! Op 17 mei wordt de winnaar van de Kinderjury 2023 bekendgemaakt in twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De uitreiking is vanaf 11.00 uur LIVE te volgen op Kidsweek.nl/Kinderjury!

Dit zijn de genomineerden:

Top 3 voor 6-9 jaar

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco #2, De Tijdmachine

Auteur: Thomas van Grinsven Rutger Vink
Illustrator: Miriam Bos

De Gorgels en de laatste kans

Auteur: Jochem Myjer
Illustrator: Rick de Haas

De Zoete Zusjes helpen de natuur

Auteur: Hanneke de Zoete
Illustrator: Iris Boter

Top 3 voor 10-12 jaar

Gif in het dierenrijk

Auteur: Mátyás Bittenbinder Barend Last
Illustrator: Dagmar Heikens

Het leven van een loser #16 - Voltreffer

Auteur: Jeff Kinney
Vertaler: Johanna Rijnbergen

Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Auteur:Kevin Hassing
Illustrator: Linde Faas

Reacties op: Kinderjury Top 3: de leukste boeken volgens kinderen