Recepten voor liefde en moord

Lees eens wat anders samen met redacteur Martijn

Elk jaar doen we het weer, jullie, elkaar en onszelf uitdagen eens iets anders te lezen. Dit jaar hebben we het plan opgevat om als Hebban Crew te gaan lezen wat júllie, de lezerscommunity, ons graag willen zien lezen. We vroegen jullie om onze profielen te bekijken en aan de hand daarvan een leessuggestie te doen van een boek dat buiten onze comfortzone ligt. De leestip met de meeste likes kozen we om te gaan lezen voor LEWA 2022.

Bij mij was het overduidelijk de suggestie van collegaredacteur Anouk (die overigens door meerdere anderen ondersteund werd): Recepten voor liefde en moord van Sally Andrew. Ook al had ik gevraagd om boeken met eetbare tips erin (letterlijk: 'In Oeroeg ontdekte ik een beschreven gerecht (roedjak), dat ik ook daadwerkelijk zelf bereid heb. Ik zou het leuk vinden als ik zoiets ook aantref in dit boek (dus zet dat er bij!)'), dat het zo uitgebreid zou zijn, compleet met recepten achterin het boek, had ik niet verwacht. Zodra het boek binnen is, ga ik met goede moed beginnen. Hoe ver buiten mijn comfortzone zal dit boek zijn? Wat is het genre eigenlijk precies? Is het daadwerkelijk een goede invulling van mijn LEWA? We gaan het ontdekken! Wie leest er mee?


Martijns LEWA-oproep en alle suggesties
Lees meer over LEWA 2022

Praat mee over Recepten voor liefde en moord

Laat hieronder een reactie achter.

Zet Recepten voor liefde en moord op je boeken­plank!

Lees eens wat anders in april!

In 2016 bedacht Hebban deze themamaand om samen met jullie op avontuur te gaan dwars door het literaire landschap en nieuwe, vreemde, angstaanjagende en bijzondere plekjes te ontdekken. LEWA, heet dit fenomeen in de volksmond. We dagen onszelf en elkaar uit tot het lezen van een boek dat niet binnen je comfortzone valt, maar wél kansrijk is om je te bekoren. LEWA is niet bedoeld als geinig pesterijtje met als resultaat een afgrijselijke leeservaring. Of om herhaaldelijk en geforceerd te lezen waar je niet van houdt. Het heeft als doel te ontdekken wat je nog niet kent en wat je misschien wel ontzettend kunt waarderen. Het heeft als doel op ontdekkingsreis te gaan. Misschien ontdek je geweldige nieuwe genres, auteurs, series, boeken, misschien ontdek je een hernieuwde liefde voor je vaste genre. Het is in ieder geval zeker een leerzaam, uitdagend en verrassend avontuur. Ga je mee?