Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Niets is erger dan een boek krijgen dat je helemaal niet leuk vindt, absoluut niet je genre is, of al in je kast staat. Probeer dan nog maar eens de enthousiaste cadeaugever oprecht te bedanken zonder als een boer met kiespijn te glimlachen. En vragen om het ruilbonnetje, hoort dat eigenlijk wel? Tussen alle papierproppen, slingers en confetti kijk je naar je stapel cadeaus en draai je je om naar je eigen boekenkast om een golden oldie maar eens te herlezen. Tot nu!

Nu is er het Hebban Verlanglijstje, waarmee jij al je boekenwensen kenbaar kunt maken. Je kunt zelf de sfeer voor je verlanglijstje instellen; is het voor je verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of misschien gewoon zomaar? Wil je je lijstje privé houden (als je voorlopig nog niet jarig bent of gewoon lekker voor jezelf wilt houden), wil je je verlanglijstje delen met iedereen of wil je alleen vrienden uitnodigen? Het kan allemaal.

Start je verlanglijstje hier

Zet de boeken die je graag wilt hebben op je verlanglijstje. Dat doe je door op elke boekpagina de optie 'verlanglijstje' in het pulldownmenu naast 'Wil ik lezen' aan te vinken. Je kunt natuurlijk ook weer boeken verwijderen van je verlanglijstje of je kunt aanvinken welke je al hebt gekregen. Je gevulde verlanglijstje deel je vervolgens met anderen met de link of je nodigt vrienden uit met behulp van hun mailadressen (ze hoeven niet lid te zijn van Hebban of in te loggen om je verlanglijstje te kunnen zien als jij ze hebt uitgenodigd).

FAQ

  • Gebruik je je verlanglijstje voor jezelf om bij te houden welke boeken je nog wilt kopen? Zet hem dan op 'niet tonen'.
  • Er zit nog geen optie in voor je vrienden om een boek dat ze je cadeau willen geven te 'claimen', dus laat je vrienden onderling overleggen of bij jou aangeven welke ze kiezen (of vraag tóch om dat ruilbonnetje).
  • Je kunt één verlanglijstje maken en daarvan kun je de gelegenheid en de privéstand continu naar wens wijzigen.
  • Je vindt het verlanglijstje in Mijn Hebban bij je boekenplanken.
  • Klik op het pijltje naast het verlanglijstje om de publieke lijst te bekijken.
  • Staat je verlanglijstje op openbaar ('voor iedereen zichtbaar'), dan is het te vinden in je publieke profiel.
  • Met de volgende update van de Hebban Boekenapp (verwacht in januari 2020) kun je deze lijst ook in de app bekijken en beheren!