Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Natalie

Boekenbabbel – 02 De stille leesclub samen met Achtste Leven lezers

17-01-2017 door Natalie 21 reacties
Lieve Leesvrienden, Het nieuwe boekjaar 2017 is goed begonnen. Deelgenomen aan een prachtige & interessante leesclub via Hebban. het Hebban Feuilleton. Met vele lezers hebben wij het boek Het Achtste Leven van Brilka gelezen. Een prachtig woord : “Het woord verwijst naar het Franse woord feuille, dat blad of blaadje betekent. De oorspronkelijke feuilletons waren dan ook losse velletjes die samen met een tijdschrift werden verkocht. De bedoeling was de lezer te binden en aldus de verkoop te stimuleren”. (bron: wikipedia).

Naar aanleiding van deze leesclub, leek het mij leuk een aantal lezers in het echt te ontmoeten. Ik besloot eenmalig een zogenaamde “Silent Book Club” te organiseren (https://silentbook.club/). Het idee komt uit Amerika. Doel van de Silent Book Club is samen lezen in b.v. een gezellige bar, brasserie e.d. Je hoeft niet allemaal hetzelfde boek te lezen. Het gaat om erom dat je tijd maakt om ongestoord te lezen.

Zaterdag 14 januari had ik afgesproken met Hetty, Cindy en Harriet in Den Haag bij restaurant Luden (http://www.ludendenhaag.nl). Eerst even met elkaar kennismaken en uiteraard komt ook het Achtste leven ter sprake. Wat wij van het boek vonden en dat het een origineel idee was van Hebban om als feuilleton te lezen. Dan komen de boeken te voorschijn en gaan we lezen. Ik heb Voorbije Liefdes van Robert Yates bij me. Alleen Cindy had het moeilijk met haar boek die ze voor haar studie leest.

Dan….Stilte…..alleen het geroezemoes van de mensen om ons heen. Die zich misschien hebben afgevraagd wat wij in godsnaam aan doen zijn. Ach de éen kijkt continue op zijn smartphone en wij zijn lekker aan het lezen. In het begin was het voor mij wel even wennen. Maar ik weet me al snel helemaal af te sluiten en op te gaan in mijn boek. Even een korte pauze, beetje gezellig kletsen. Verder lezen…stilte… getinkel van glas, geroezemoes.

Zo’n rond 16:00uur besluiten we naar Dungelmann Chicken&Burgers te gaan. Onder het genot van een heerlijke hamburger, kletsen we nog na over hoe we de Silent Book Club hebben ervaren. En ook Het Achtste leven komt nog ter sprake.

Het was een heel geslaagde middag. De Silent Book club is leuk. Het zet je echt aan tot lezen, samen met anderen. En nog belangrijker, ik vond heel leuk en gezellig om Cindy, Hetty en Harriet “live” te ontmoeten. Dames dank je wel voor de hele gezellig middag.

Reacties op: Boekenbabbel – 02 De stille leesclub samen met Achtste Leven lezers