Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Max Bartels Auteur

Blogpost: Max Bartels

Discrimineren mag, generaliseren niet!

Posted by Max Bartels on januari 18, 2017

Discrimineren betekent niets meer of minder dan onderscheid maken. Onderscheid tussen voedsel dat je kunt eten en eten dat giftig is, tussen een medespeler of een tegenstander, tussen het lammetje en de wolf. Daarmee is discrimineren noodzakelijk om te overleven en aangeboren. Zonder discrimineren ben je stuurloos verloren, en overleef je waarschijnlijk je kindertijd niet eens.

Wij discrimineren allemaal voortdurend en worden ook allemaal voortdurend gediscrimineerd. Steeds maken wij onderscheid tussen de ene mens en de andere mens. Dit onderscheid maken wij op huidskleur, ras, accent, geloof, geslacht, seksuele voorkeur, politieke overtuiging, rijkdom, leeftijd, gewicht, lengte, intelligentie, gevoel, afkomst en op nog duizenden gronden. Daar is ook helemaal niets mis mee. We zijn allemaal uniek en dus anders dan de ander en het is prima dat we dat van elkaar zien en onderkennen. We horen ook allemaal tot meerdere groepen die anders zijn dan andere groepen. Ik ben bijvoorbeeld blank, man, ouder dan 50, Nederlander, vader, voetballiefhebber, brildragend, etc. Veel van deze informatie is in een fractie van een seconde van mij af te lezen door een ander.


Lees verder op http://puravista.nl/discrimineren-mag-generaliseren/

Lees verder op mijn site

Reacties op: Discrimineren mag, generaliseren niet!