Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Istvan Kops

Dikke boeken-dunne boeken

15-01-2017 door Istvan Kops 2 reacties
Leeschallenges zijn de laatste tijd nogal trending op hebban. Gelukkig hoef ik mezelf nooit uit te dagen om boeken te lezen. De uitdaging zit hem bij mij vooral in boeken te laten liggen en niet alles te kopen wat me op dat moment interessant voorkomt. Sommige boeken heb ik jaren geleden gekocht en liggen weg te stoffen en ik kan me niet voorstellen dat ik ze binnenkort alsnog op ga pakken.

Meestal stel ik mezelf geen echte doelen aan het begin van een jaar, ik laat me graag verrassen door wat ik tegenkom in de boekhandel en aan het einde van een jaar zie ik dan wel wat ik allemaal heb gelezen. Ik zal daar in 2017 niet heel anders in gaan staan, maar ik probeer wel een aantal accenten te leggen. Het afgelopen jaar heb ik om en nabij de 70 boeken gelezen. Dat wijkt niet zoveel af van de jaren daarvoor. En ook het komende jaar zal ik wel weer ongeveer op hetzelfde getal uitkomen. Ik probeer in elk geval niet meer bladzijdes te kopen dan dat ik weg kan lezen. Ik schrijf met opzet pagina's en geen boeken aangezien een boek van 800 pagina's nou eenmaal meer tijd kost om te lezen dan een boek van 250 pagina's. Ik denk dat ik per maand zo'n 2000 pagina's lees, dus hou ik daar rekening mee bij de aanschaf van mijn boeken. Een boek van 800 pagina's neemt een meteen een grote hap uit een reservoir van 2000, dus ik ga voortaan wat meer dunne met dikke boeken afwisselen. 

Dikke boeken ben ik sowieso steeds minder gaan lezen. Ze kosten meer tijd om te lezen dan een dun boek en zijn niet noodzakelijkerwijs beter. Er zijn zoveel interessante en goede boeken om te lezen en ik weet dat ik nooit alles zal kunnen lezen wat ik wil lezen. Om die reden lees ik liever drie goede boeken van 250 pagina's dan een goed boek van 800 pagina's. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik zo nu en dan een lekkere dik pil op zal blijven pakken, maar dan moet ik er wel een bijzonder goed gevoel bij hebben.

Reacties op: Dikke boeken-dunne boeken