Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze missie

Terug naar de startpagina

Hebban.nl is een redactionele boekensite en lezerscommunity ineen. Een website voor mensen die genieten van lezen, het heerlijk vinden om even te verdwijnen in een boek. Voor lezers die houden van een goed verhaal en lezen om te ontspannen, te leren, te lachen, te griezelen of hun horizon te verbreden. Voor lezers die elke keer weer op zoek gaan naar hun volgende favoriete boek.  

Wij gaan voor jouw leesplezier

Elke lezer is anders. Dus ieders voorkeur is anders. Toch is het alsof je overal dezelfde boeken ziet. In winkels. Online. In de media. Dus je kiest dat boek van die stapel. Of lees je die thriller waar iedereen het over heeft.  

Zo raak je meer dan eens teleurgesteld. Het boek komt niet op gang, of doet je niets. Jammer, vinden we bij Hebban. Want in het enorme boekenaanbod is er altijd wel iets te vinden dat bij jou past.  

Hebban wil jou helpen het maximale uit je leesplezier te halen.  

Hebban is een online plek waar je precies dat boek vindt dat je ook echt moet lezen. Zodat je uiteindelijk ooit kunt zeggen: ‘Ik lees alleen nog maar goede boeken’.  

Hoe doen we dat?

We duiden. Alles wat je wilt weten over boeken en schrijvers vind je op Hebban. Met informatie, recensies, achtergronden en beoordelingen bieden we verdieping.  

We (helpen je) structureren. Het immense boekenaanbod is amper te overzien. Wij geven je overzicht. Wat betreft genre, kwaliteit en actualiteit. En helpen je structuur aan te brengen in je wensen, ontdekkingen en voorkeuren. Mijn Hebban is er voor jou. Hier beheer je de boeken die je gelezen hebt en bewaar je de boeken die je graag wilt lezen. Op je persoonlijke tijdlijn zie de berichten van lezers, recensenten en auteurs die je volgt. Zo kun je Hebban helemaal naar jouw hand zetten.  

We bieden een platform. We vinden jouw mening belangrijk. Hiermee kun je andere lezers inspireren en zelfs motiveren om een bepaald boek te lezen, of een auteur te ontdekken. Op Hebban helpen we elkaar dat ene boek te ontdekken dat je niet mag missen. Schrijf een recensie of een blog, maak je een boekenlijst aan over een bepaald onderwerp of open je een boekenblog of fanpage voor je favoriete schrijver of serie.  

We adviseren. Op basis van jouw voorkeuren geven we tips en suggesties. Zo kom je op een gefundeerde manier op verrassende ideeën. Onze experts nemen je graag mee op ontdekkingsreis door het boekenlandschap.

We brengen samen. Lezen wordt nog leuker als je samen doet. Op Hebban deel je je leeservaringen met een groeiend aantal lezers in Nederland en Vlaanderen.  

Hebban olla vogala

‘Hebban olla vogala...’ is het oudst bekende Nederlandse liefdesversje, opgeschreven door een Vlaamse monnik die omstreeks het jaar 1100 in een Engels klooster verbleef. Zijn dagelijks leven was grotendeels gevuld met het overschrijven van Latijnse en Oudengelse teksten. Af en toe moest hij de ganzenveer waarmee hij schreef aanscherpen. Op de laatste bladzijde van het boek waaraan hij werkte, probeerde hij uit of zijn pen weer goed schreef, alvorens verder te werken. De monnik gebruikte hiervoor een liefdesversje dat hij nog uit zijn jeugd in Vlaanderen kende: Hebban olla vogala…

En daarmee verschafte gaf hij de Nederlandse literatuurgeschiedenis een romantisch begin. En onze site haar prachtige naam: Hebban.nl.


Gesponsorde boeken