Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid


Een boek cadeau

10 reacties
Het thema voor Nederland Leest is dit jaar Oud worden, jong blijven. De hele maand november krijg je het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau in de bibliotheek. Deze wordt in een heel nieuw jasje gestoken. Over de keuze voor haar roman als geschenkboek voor Nederland Leest 2022 zegt Keuls: 'Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.'

Mevrouw mijn moeder

Yvonne Keuls

Een ontroerend verhaal over ouder worden.

Met Mevrouw mijn moeder schreef Yvonne Keuls een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden.

Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999.

Om iedereen mee te laten lezen verschijnen er twee speciale uitgaven van Mevrouw mijn moeder: een grootlettereditie en een editie in makkelijkere taal.

Over Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Eind 2021 verscheen haar meest recente roman Gemmetje Victoria.

Tijdens Nederland Leest treedt Yvonne Keuls gedurende de maand november op in het hele land. Bekijk het tourneeschema in de agenda. 

Lees en beluister via de bibliotheek

Naast de papieren editie die door iedereen opgehaald kan worden bij de lokale bibliotheek, kunnen leden van de bibliotheek het boek ook lezen als ebook of beluisteren als luisterboek.

Lees het ebook Beluister het luisterboek

Passend Lezen

Wil je graag meedoen aan deze campagne maar is lezen op de normale manier lastig? Bij Passend Lezen bieden we geschenken van diverse literaire campagnes in audio aan.   Als klant van Passend Lezen vraag je het geschenkexemplaar van dit jaar: Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls aan op Daisy-cd. Deze ontvang je dan in een speciaal bewaarhoesje die je mag houden (OP=OP). Het uitleenexemplaar is beschikbaar in audio en braille. Daarnaast is voor Nederland Leest Junior dit jaar De regels van drie van Marjolijn Hof in aangepaste leesvormen te bestellen. Ga voor meer informatie naar www.passendlezen.nl/nederlandleest

Reacties op: Een boek cadeau


Yvonne Keuls

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls schrijft boeken over maatschappelijke problemen, over haarzelf en h...