Doe mee met een leesclub

1 reactie
Senia organiseert in november open leesclubs over 'Mevrouw mijn moeder'. Deelnemers gaan met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie over het boek. De leesclubs vinden plaats in bibliotheken door heel Nederland. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen.

Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Open leesclub & leeswijzer

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over Mevrouw mijn moeder. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer garandeert interessante gespreksstof en verdieping. Uiteraard is het ook mogelijk de leeswijzer te gebruiken voor een boekbespreking met je eigen leesgroep.

Ook op Hebban gaan we Mevrouw mijn moeder bespreken met behulp van de Senia leeswijzer en onder leiding van een leesclubcoördinator. Wil je graag meepraten, stel je dan kort voor in het Nederland Leest-café en ontmoet je medelezers! De discussie op Hebban is laagdrempelig en je kunt op elk moment van de maand aanhaken.

Ga naar de Hebban Leesclub

Bekijk de Senia leeswijzer Download hier

Locaties & data 

Bekijk hier of jouw bibliotheek een open leesclub organiseert.

Reacties op: Doe mee met een leesclub


Gesponsorde boeken