Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Nederland Leest Junior 2023

Dit jaar wordt tijdens Nederland Leest Junior in november met de hele klas Het Pungelhuis van Annet Huizing gelezen. Bij het boek verschijnt, met steun van Stichting Lezen, een uitgebreide lesbrief met suggesties voor groep 7&8 en VMBO 1&2. Het boekenpakket is voor scholen vanaf 19 april te bestellen via onderwijs.cpnb.nl. De bestelperiode voor bibliotheken start op 10 mei.

Het pungelhuis

Annet Huizing

'Bleek ik toch al die jaren een opa te hebben. Eentje. Maar daar kwam ik pas achter op de dag dat hij doodging.' Waarom heeft niemand Ole ooit verteld dat hij nog een opa had? En waarom krijgt hij nu alleen maar te horen dat het een vreselijke man was? Voor Ole komt het verleden tot leven als hij met zijn vader terugkeert naar opa’s huis in de bossen van Brabant, vlak bij de grens met België. Daar woedde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hevige strijd tussen botersmokkelaars en commiezen. Langzaam maar zeker ontdekt Ole waarom zijn vader nooit over zijn opa wilde praten. Het Pungelhuis werd bekroond met de Thea Beckmanprijs 2022 en de Jonge Beckman 2022.

Annet Huizing, schrijft fictie en non- fictie en woont op een woonboot in Utrecht. Ze debuteerde bij Lemniscaat met Hoe ik per ongeluk een boek schreef, waarvoor ze onder meer een Zilveren Griffel won en dat in meer dan tien talen werd vertaald en binnenkort wordt verfilmd. Ook haar tweede boek, De zweetvoetenman, over de Nederlandse rechtspraak, werd met een Zilveren Griffel bekroond – én met de Mr. Eva Meillo Prijs 2018. Alsof dat nog niet genoeg was, won Annet met haar derde boek Het Pungelhuis zowel de Thea Beckmanprijs 2022 als de Jonge Beckmanprijs.

Reacties op: Nederland Leest Junior 2023


Annet Huizing

Annet Huizing

Annet Huizing schrijft fictie en non- fictie voor kinderen. Ze woont op een woon...