Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal bij Nederland Leest 2023

CPNB verrast Annejet van der Zijl op eigen jubileumavond. Bibliotheken delen in november speciale editie van Sonny Boy uit tijdens Nederland leest.

In november 2023 leest heel Nederland samen het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Op een feestelijke avond ter viering van haar 25 jaar schrijverschap werd Van der Zijl verrast door CPNB-directeur Eveline Aendekerk met de vraag of ze de volgende Nederland Leest-ambassadeur wil worden.   Dankzij haar enthousiaste, verraste maar volmondige ‘ja’ wordt nu bekendgemaakt dat voor de 18e editie van Nederland Leest het boek Sonny Boy de hele maand november centraal zal staan. De keuze voor dit boek van Van Der Zijl bij deze grote bibliotheekcampagne is volgens de CPNB een bekroning voor 25 jaar schrijverschap en bevlogen leesbevordering.

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB:

‘Nederland Leest is een campagne die Nederlanders verbindt en uitnodigt in gesprek te gaan over actuele thema's. Annejet van der Zijl is wat ons betreft een geweldige auteur die heel goed past bij het doel van deze campagne. Ze is drie keer genomineerd voor de NS Publieksprijs en kreeg in de Boekenweek van 2020 iedereen, van jong tot oud, aan het lezen met haar Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Dat zij nu met ons aan de slag wil voor deze prachtige campagne is een enorme eer.’

Sonny Boy 

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien. Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol.

Reacties op: Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal bij Nederland Leest 2023


Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...