Advertentie

Hebban Newsroom

04
november 2019
om 09:44

Huis van Alle Talen opent in OBA

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam is afgelopen weekend het Huis van Alle Talen geopend. Hierin zijn meer dan driehonderd vertalingen van Nederlandse literatuur te vinden en te lenen, in talen uit de hele wereld. De vertalingen zijn gedoneerd door het Letterenfonds en zijn te vinden in de loge op de tweede verdieping van de OBA op het Oosterdok.

In het Huis van Alle Talen staan zowel klassiekers, zoals Vondel, Multatuli en Erasmus, als boeken van hedendaagse auteurs, zoals Herman Koch, Toon Tellegen of Tommy Wieringa. De boeken kunnen worden geleend of ter plekke worden gelezen. Vertalingen zijn er onder andere in het Duits, Zweeds, Sloveens, Fins en Arabisch.    

Wereldwijd verschijnen er ieder jaar ongeveer vijfhonderd vertalingen van Nederlandse literatuur, in alle genres. Er bestaan inmiddels ruim 21.000 vertalingen in meer dan 80 talen. Het Letterenfonds wil met deze expositie de Nederlandse literatuur nog zichtbaarder maken voor een groot en divers publiek, en bijdragen aan een belezen, intelligente en creatieve samenleving.  Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1674 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Huis van Alle Talen opent in OBA