Advertentie

Hebban Newsroom

10
oktober 2019
om 10:35

Letteren Live: een nieuwe literaire talkshow gaat van start

5 reacties

De nieuwe literaire talkshow is een samenwerking tussen Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. Het programma zal Letteren Live gaan heten en gepresenteerd worden door Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen. De focus zal liggen op boeken en makers in alle literaire genres. Video-opnames van de show worden rechtenvrij verspreid.

Letteren Live krijgt een vast format: twee interviews over een recent boek, een voordracht en een column. De eerste uitzending zal op donderdagmiddag 24 oktober aanstaande starten. In totaal worden er per jaar 8 edities gemaakt. Publiek is welkom en kan zich gratis aanmelden via de website van SPUI25, waar de opnames plaatsvinden van 17.00 tot 18.30.

In de eerste uitzending gaan de presentatoren in gesprek met Librisprijswinnaar Rob van Essen over Visser, een van zijn eerdere romans die nu opnieuw is uitgebracht. Ook spreken zij met Barbara de Lange over Nacht en dag, haar nieuwste Virginia Woolf vertaling. Toneelschrijfster en cabaretière Stacey Esajas speelt een fragment uit haar onewomanshow Soep! en stadsdichter en spoken word-artiest Gershwin Bonevacia draagt een live column voor over poëzie en jongeren. Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1638 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Letteren Live: een nieuwe literaire talkshow gaat van start