Advertentie

Hebban Newsroom

09
oktober 2019
om 15:25

Zesde Jeff Meeks-thriller van Peter de Zwaan

Negen jaar geleden verscheen de laatste misdaadroman van Peter de Zwaan rondom Jeff Meeks. Nummer zes, Lenny the Giant (eerder aangekondigd als De dwergbowler), is zojuist verschenen bij uitgeverij Ellessy. 

In Lenny the Giant speelt een omstreden sport een belangrijke rol. De Zwaan: “Dwergwerpen is inderdaad omstreden en al jaren verboden in de EU; in het boek komt dat aan de orde. Het bestaat nog wel. In een van de eerste scènes van de film The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese zie je dolgedraaide effectenmakelaars kijken naar dwergwerpen. Dwergbowlen is een variant die in Australië werd (misschien wordt) beoefend. Ik hoorde erover in New Orleans en dacht meteen: dit ga ik gebruiken. Ik kreeg helaas geen kans een wedstrijd bij te wonen.”

De boeken rond Jeff Meeks spelen zich allemaal af in de Verenigde Staten. De Zwaan is dan ook een Amerika-liefhebber: “Elke plek die wordt beschreven heb ik bezocht. Ik heb in op één na alle staten rondgereisd. Om duistere redenen ben ik nooit in Oklahoma geweest en als ik dat tegen een Amerikaan zeg dan antwoordt hij gegarandeerd: ‘Zou ik ook maar niet gaan doen’. In New Orleans verdwaal ik niet meer. Hawaï heb ik bezocht met het oog op het Meeks-boek.”

De Jeff Meeks-reeks bestaat uit de volgende delen: 

  1. De voeder (2006)
  2. Duivelsrug (2007)
  3. De Charlsville Jackpot (2008)
  4. Een zaak van vrouwen (2009)
  5. Voorvluchtig (2010)
  6. Lenny the Giant (2019)

   Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1638 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Zesde Jeff Meeks-thriller van Peter de Zwaan

Gerelateerd

Over

Peter de Zwaan

Peter de Zwaan

Geboren in 1944. Woont in Enschede. Was journalist. Schrijft misdaadromans, roma...