Ga op reis in een boek

Het hoofdthema van Zomerlezen 2021 is Ga op reis in een boek en in een jaar waarin reizen naar het buitenland nog steeds niet kan is lezen een aardig alternatief om toch nog nieuwe werelden te ontdekken. Speciaal voor jou selecteerden we twaalf populaire vakantielanden met voor elk land een aantal boeken waarmee je je reis deze zomer tóch nog kunt maken. We wensen je veel lees- en reisplezier!

Naar het Zomerlezen-kanaal

De bestemmingen

Wekelijks op woensdag een nieuwe reisbestemming.

9 juni 2021 - De Griekse eilanden met onder andere Kreta, Rhodos, Kos en Zakynthos zijn populaire vakantiebestemmingen, maar ook het vasteland is fraai met veel historische bezienswaardigheden en een rijke flora en fauna. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Griekenland-boeken.

16 juni 2021 - Portugal biedt vakantiegangers prachtige kusten, adembenemend natuurschoon, sprookjesachtige kastelen en een bruisende hoofdstad. Reis af naar Sintra, Serra da Estrela, de Alentejo en natuurlijk Lissabon. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Portugal-boeken.

23 juni 2021 - (Her)ontdek de aantrekkingskracht van Nederland en ga op vakantie in eigen land. Je kunt er uitwaaien aan de kust, wandel- en fietstochten maken over de Veluwe of met een bootje over de Nederlandse wateren varen. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Nederland-boeken.

30 juni 2021 - Spanje kent vele bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden. Of je nu de zon opzoekt, cultuur wilt snuiven, van sport wilt genieten of gaat rondreizen. Ga naar Barcelona of Madrid, de Golf van Biskaje of de Pyreneeën. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Spanje-boeken.

7 juli 2021 - Geniet van culinaire streekspecialiteiten in de schilderachtige dorpjes en romantische stadjes van Frankrijk. Ook is het land een paradijs voor de natuurliefhebber, en vergeet vooral de bruisende badplaatsen en het modieuze Parijs niet. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Frankrijk-boeken.

14 juli 2021 - Elke streek heeft zijn eigen charmes in Duitsland. Zo staan de Moezel- en de Rijnstreek bekend om hun wijngaarden, trek je de natuur in van het Zwarte Woud en de Duitse Alpen, of dompel je jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van Berlijn. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Duitsland-boeken.

21 juli 2021 - Zuid-Afrika staat bekend om haar veelzijdige landschappen en avontuur. Je ontmoet er andere culturen, geniet van schitterende stranden, ontdekt wijngaarden, gaat op reis in een van de ontelbare wildparken en leert meer over het veelbewogen verleden. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Zuid-Afrika-boeken.

28 juli 2021 - In Zweden kun je ofwel genieten van de rust of juist kiezen voor een actieve en sportieve vakantie. Ga naar Stockholm, Göteborg of Malmö, of kies juist voor een natuurrijke vakantie in een van de reservaten of nationale parken. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Zweden-boeken.

4 augustus 2021 - De Schotse Hooglanden kenmerken zich door prachtig ruig natuurschoon, maar ook historisch en cultureel gezien heeft het land zeer veel te bieden. Daarnaast wordt Schotland terecht beschouwd als het land waar whisky vandaan komt. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Schotland-boeken.

11 augustus 2021 - Het landschap wordt gekarakteriseerd door woestijnvlaktes, tropische regenwouden, koraalriffen, een helderblauwe zee en hoge bergen. In Mexico vind je boeiende contrasten, kleurrijke feesten en onvoorstelbare culturele schatten. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Mexico-boeken.

18 augustus 2021 - Van bruisende havensteden tot prachtige koraalriffen en van de stoere Outback tot adembenemende vergezichten langs de Great Ocean Road. Australië staat bekend om de relaxte, gastvrije en sportieve levensstijl van haar bewoners. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Australië-boeken.

25 augustus 2021 - In Italië staat cultuur centraal. Het land kent een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en bewonderenswaardige architectuur. Vaar door de waterwegen van Venetië, bezoek Rome of Florence en geniet van lange avonden of een voetbalwedstrijd. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Italië-boeken.