Advertentie

Adventskalender FAQ

Disclaimer | Privacystatement | Huisregels | Actievoorwaarden

Na de zeer succesvolle eerste editie van de Hebban Adventskalender vorig jaar maken we er in 2019 natuurlijk weer net zo’n groot spektakel van! Vanaf 1 december tellen we 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat er een mooi cadeau klaar voor alle op Hebban! Neem een kijkje op het kanaal van de Hebban Adventskalender en schrijf je in voor de Adventskalender-nieuwsbrief zodat je elke ochtend een seintje krijgt als er een nieuw cadeautje voor je klaar staat.  

Naar de Hebban Adventskalender

Hoe werkt de Adventskalender?
Van 1 t/m 24 december geeft Hebban elke dag een ebook cadeau. Het ebook is voor iedere lezer met een Hebban-account te downloaden. 

Maak een account aan

Wil je geen enkel cadeau missen in december?
Elke dag opent het deurtje van de betreffende datum om 7.00 uur 's ochtends en sluit om 23.00 uur 's avonds. Daarna is het niet meer mogelijk om het cadeau van die dag te downloaden. Meld je aan voor de gratis Hebban Adventskalender-nieuwsbrief. Je ontvangt in december elke dag bericht zodra een nieuw deurtje in de kalender is geopend.

Meld je hier aan

Stappenplan bij downloadproblemen

Lukt het niet om een ebook te downloaden, dan is dit vrijwel altijd een probleem met de instellingen op je eigen apparaat. Heb jij moeilijkheden met downloaden, check dan eerst even onderstaande punten:

1. Ben je ingelogd? 

Inloggen  of  Een account aanmaken

2. Probeer het op een ander apparaat of op een ander browser (of kijk naar je downloadinstellingen)

3. Probeer het op een ander tijdstip (stabiele wifi thuis werkt beter dan op een open netwerk)

4. Heb je een app waarmee je epubs kunt lezen op het apparaat? Zo niet, check je appstore. Zonder een dergelijke app kun je een epub niet openen en lezen.

5. Lukt het nog steeds niet, vraag dan even in je omgeving iemand die handig is met computers en het internet om te helpen. Het is heel moeilijk om op afstand in te schatten wat het probleem is, dus iemand die even met je mee kan kijken is het beste.

Handig om te weten: de Adventskalender is niet in de Hebban Boekenapp te vinden, alleen op de website. Je kunt met je inloggegevens bij beide terecht.

Actievoorwaarden

Dit zijn de actievoorwaarden en gebruikstips zoals die gelden voor acties met digitale producten georganiseerd door of in samenwerking met Hebban.nl. Een epub kun je op elke ereader lezen. Om een epub op een computer, laptop, tablet of telefoon te kunnen lezen heb je een epub-lezend programma of app nodig. Google op 'epub lezen op [jouw apparaat]' en dan vind je meerdere gratis opties.

  • Een epub downloaden - elke dag kun je een epub downloaden door simpelweg op de link te klikken. Afhankelijk van de instellingen op het apparaat waarmee je downloadt, plaatst je computer de epub automatisch in een map (meestal 'Downloads' of iBooks) of vraagt hij je waar je de epub wilt opslaan.

  • Persoonlijk gebruik - Een ontvangen digitaal boek (epub, pdf of ander formaat) is voor persoonlijk gebruik door degene die het bestand heeft gedownload en mag niet verder verspreid worden. Met verspreiden wordt bedoeld het delen, verkopen en/of uitlenen van het boek in welke vorm dan ook.

  • Beveiliging - Het illegaal verspreiden van een ebook leidt tot directe verwijdering van het Hebbanaccount. Daarnaast wordt de uitgeverij ingelicht. Illegale verspreiding van ebooks kan tevens leiden tot flinke boetes. Dit geldt ook voor gratis verkregen epubs.

  • Op de ereader - Voor instructies over het plaatsen van een ebook op een ereader verwijzen we je naar de handleiding van het apparaat. Dit kan verschillen per merk en type. De meest gebruikte methode is: downloaden van de epub via de computer en dan overzetten van de epub naar de ereader via het kabeltje van de ereader.

  • Epub lezen op de computer - Voor het lezen van een epub op computer, telefoon, tablet of laptop is een epub-lezer nodig. Er zijn diverse gratis programma's te vinden op internet. Google op 'epub lezen op computer'.

  • Mijn epub is een zip.-bestand? - Waarschijnlijk heb je op je computer geen epub-lezend programma dat epub-bestanden herkent. Je computer herkent die extensie dan niet en maakt er maar een zip van, maar dat is het niet, dus uitpakken ('unzippen') heeft geen zin. Je kunt óf eerst een epublezend programma'tje downloaden, zodat je altijd goed epubs kunt downloaden óf je maakt handmatig van de .zip in de bestandsnaam een .epub. Dat doe je in de Verkenner van je computer (maar je moet wel even in Beeld - > Bestandsnaamextensies aangevinkt hebben.

  • Mijn epub is niet te lezen! - Dat komt waarschijnlijk ook omdat je geen epub-lezend programma of app op je apparaat hebt staan. Download een app of programma en dan kun je het epub-bestand prima en leesbaar openen.

  • Ik download via mijn iPad en ik kan de epub niet terugvinden - De iPad kan bijzonder mysterieus omgaan met gedownloade epubs. Probeer het beter op een ander apparaat of zorg ervoor dat je zeker weet waar je download terecht komt (zie je instellingen op de iPad).