Advertentie

Hebban Dossiers

Op Hebban vind je alles over boeken, álles. De boekenwereld is groot en voortdurend. Om je een handje te helpen, hebben we op diverse gebieden een Hebban Dossier. Zo vertellen we je alles over seriepersonages, ebooks, helpen we je verloren boeken vinden en betere recensies schrijven én kun je op Hebban een eigen boekenblog starten (mét leuke extra's).

Seriepersonages

Hebban zet alle bekende en minder bekende seriepersonages uit boeken uit alle genres op een rijtje, op volgorde van de auteursnaam. Zo zie je in één oogopslag de volgorde waarin je de boeken het best leest.

Ga naar Seriepersonages

Hebban Helpt - ik zoek een boek

Herinner jij je een boek uit je jeugd, maar weet je de titel niet meer? Zag jij vorige week een boek liggen in de boekwinkel, maar weet je nu niet meer dan dat de cover blauw was en dat er een eland in het verhaal zat? Zoek jij een boek dat niet meer leverbaar is, en wil je weten of je het toch nog ergens op de kop kunt tikken?

Ga naar Hebban Helpt - Ik zoek een boek

Recenseren kun je leren

Vind jij boeken lezen heerlijk, maar vind je het moeilijk om in woorden onder te brengen wat je van het boek hebt gevonden? Vind je het lastig om te formuleren wat je mening is en vind je de juiste omschrijvingen niet? Wil je toch heel graag een leuke recensie kunnen schrijven, lees dan hier tips en vraag het Hebbanteam om hulp.

Ga naar Recenseren kun je leren

Hebban Helpt - over ebooks

Hoe werkt dat nou, ebooks lezen? Welke ereader is het beste voor mij? Dat en meer ontdek je in deze Hebban Helpt Spot over Ebooks. Op deze spot helpen we elkaar op weg! De Spot wordt gerund door Hebbanlezers die kennis van zaken hebben op het gebied van ebooks.

Ga naar Hebban Helpt - over ebooks

Start je eigen Hebban Boekenblog

Start je eigen boekenblog op Hebban, te midden van duizenden lezers, boeken en auteurs. Maak gebruik van het gemak van een kant-en-klare boekenblog en vertel wat jou bezighoudt op literair vlak. Een groepsblog behoort ook tot de mogelijkheden!

Ga naar Start je eigen Hebban Boekenblog

Hebban Indie Pub

De Nederlandstalige 'independent' uitgevers winnen steeds meer terrein in de schrijversmarkt. Dit is de plek waar je als selfpubber nieuws over je in eigen beheer uitgegeven boek kwijt kunt. Spreek de lezers aan, promoot je boek en deel je ervaringen met je mede-auteurs op deze Hebban Spot.

Ga naar de Hebban Indie Pub

Wat vind jij?

Hebban is een lezerscommunity en daarom willen wij graag weten wat jij vindt. Waarvan? Nou, van alles!

Is er een onderwerp waar jij graag een discussie over zou willen aangaan, mail dan de redactie op vandaag@hebban.nl

Ga naar Wat vind jij?

Boeken over boeken

De echte boekenliefhebber houdt niet op bij het lezen van boeken. De leespassie moet ook gedeeld worden met anderen. Je wilt over boeken praten, denken, schrijven en lezen. In deze Hebban Page staan 'boeken over boeken' in de spotlights. Alfabetische overzichten, encyclopedieën, beschouwingen, ervaringen, leesjaren en passies. Boeken over lezende schrijvers en schrijvende lezers.

Ga naar Boeken over boeken

Heel Hebban Kookt en Bakt

Op Heel Hebban Bakt en Kookt beproeven we kook- en bakboeken.

Ga naar Heel Hebban Kookt en Bakt

Geven en nemen: de minibieb (in ruste)

Op de Minibiebs-Spot kun je ervaringen delen met elkaar. Hoe bekostig je de minibieb, hou kom je het beste aan een goede kast, hoe voorkom je vandalisme of diefstal en hoe hou je de inhoud boeiend? Heb je antwoorden op deze vragen? Dan ben je van harte welkom op deze Page. Vertel hoe jouw minibieb tot stand is gekomen en deel je slimste tips. Wissel voorraad uit met biebs in de buurt of maak een lunchdate met de minibibliothecarissen in je regio.

Ga naar Geven en nemen: de minibieb