Advertentie

#ikleesthuis - FAQ

Lezen lost niet alles op. Het kan geen pandemie te lijf. Maar het kan wel broodnodige afleiding bieden nu we meer dan ooit op onszelf aangewezen zijn voor vermaak en tijdverdrijf. Hebban organiseert tijdens de corona-crisis #ikleesthuis-clubs met digitale leesexemplaren (epubs). Elke maandag kunnen Hebban-leden zich inschrijven voor een nieuwe titel, waarvan we, met dank aan de deelnemende uitgeverijen, een aantal exemplaren gratis mogen weggeven. De winnaars van de ebooks kunnen met elkaar praten over het boek in een speciale leesclubspot. Lezers die het boek zelf hebben aangeschaft kunnen gewoon meedoen met hun eigen exemplaar!

Wat is een #ikleesthuis club?
In tijden van corona geeft lezen je de perfecte afleiding. Met de #ikleesthuis-clubs van Hebban creëren we een mogelijkheid om vanuit huis met elkaar over boeken te praten. Elke maandag verloten we een aantal ebooks van een titel, maar je kunt ook met een eigen exemplaar aanschuiven. Ben je ingeloot voor een gratis ebook, dan schrijf je natuurlijk ook een korte recensie na het lezen ervan. De #ikleesthuis-clubs zijn een samenwerking tussen Hebban en een aantal uitgeverijen.

Naar de aankondiging Schrijf je in voor de Hebban Lunchupdate

Een #ikleesthuis-club - hoe werkt dat?

Elke #ikleesthuis-club start met een korte inschrijving voor de gratis weg te geven epubs. Uit alle inzendingen selecteert de Hebbanredactie 10 tot 25 lezers die het epub gratis opgestuurd krijgen. Ben je geselecteerd, dan ontvang je een mail met informatie en instructies en een downloadmail waarmee je de epub kunt downloaden. Vanaf de Gefeliciteerd-mail begint het meteen, dus lees je mail goed en neem actief deel aan de #ikleesthuis-club. De leesclub wordt gerund door de coördinator, dus weet je even niet hoe het werkt, dan kun je het altijd vragen.

Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Een recensie schrijven, kan ik dat?

Jazeker, iedereen kan een recensie schrijven. Het zijn ten slotte maar een boel woorden in een tekstveldje. We verwachten niet van je dat je een wetenschappelijk onderbouwde beschouwing plaatst of een scherpe analyse over literaire thema's. We verwachten dat je vertelt hoe jij het boek hebt ervaren, wat je er goed aan vond en wat je er niet goed aan vond. Hier, we hebben zelfs handige tips voor je. Een recensie plaats je op de Hebban boekpagina en mag minimaal 150 woorden bevatten.

Een epub lezen, hoe doe ik dat?

Een epub is een digitaal boek. Je kunt het op elke ereader lezen, maar ook op elke telefoon, tablet, laptop of computer. Je hebt dan een epublezend programmaatje of app nodig. Google 'epub lezen [jouw apparaat]'. Het delen of verspreiden van ebooks (en de downloadlink) is strikt verboden. Meer informatie vind je in het kader hieronder. 

Voorwaarden
Delen of illegaal doorsturen van een ebook betekent uitsluiting van alle toekomstige acties en inschrijvingen op Hebban.nl.

  • Persoonlijk gebruik - Een ontvangen digitaal boek (epub, pdf of ander formaat) is voor persoonlijk gebruik door degene die het bestand heeft gedownload en mag niet verder verspreid worden. Met verspreiden wordt bedoeld het delen, verkopen en/of uitlenen van het boek in welke vorm dan ook.
  • Beveiliging - Het illegaal verspreiden van een ebook leidt tot directe verwijdering van het Hebbanaccount. Daarnaast wordt de uitgeverij ingelicht. Illegale verspreiding van ebooks kan tevens leiden tot flinke boetes. Dit geldt ook voor gratis verkregen epubs. 

 

Hoe download en lees ik een epub?

Meedoen met een eigen exemplaar

Heb jij een van de titels die we bespreken al liggen of ga je het kopen? Dan kun je altijd aansluiten, zonder je in te schrijven voor een #ikleesthuis-club. Meld je in het café van je leesclub naar keuze! Wist je dat vrijwel elke zelfstandige boekhandel een website heeft waar je online kunt bestellen? Zij hebben je hulp nu hard nodig.

Informatie voor uitgevers

Uitgeverijen kunnen een titel beschikbaar stellen met een simpel mailtje aan vandaag@hebban.nl. De redactie van Hebban maakt een keuze uit de aangeboden titels. Van de aangeboden titel moet een epub beschikbaar zijn natuurlijk, de titel is bij voorkeur niet te oud en er is op Hebban nog geen leesclub mee gedaan. We versturen de epub beveiligd met Booxtream naar 10 tot maximaal 25 lezers. Heb je vragen, mail ons!