Advertentie

Hebban Live @Broese

De uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019 vindt plaats op zondag 15 september a.s. bij boekhandel Broese in Utrecht als onderdeel van Hebban Live. Het lezersevent wordt voor de derde keer door Hebban georganiseerd. Het programma begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. 

Hebban organiseert voor de derde keer Hebban Live! Dit keer vindt dit gratis lezersevenement plaats in boekhandel Broese in Utrecht op 15 september a.s. Naast de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019 vermaken we je met een mooi programma vol interessante auteurs en is er de gelegenheid andere lezers en schrijvers te ontmoeten.    

Het programma

Het tijdpad voor het volledige programma wordt heel binnenkort bekendgemaakt! Je kunt het volgende verwachten:

Ronald Giphart  

Drie jaar na zijn laatste roman Lieve is er weer een nieuwe roman op komst van bestsellerauteur Ronald Giphart. Op Hebban Live zal hij vertellen over zijn boek Alle tijd, dat op 26 september verschijnt. Kun je je nieuwsgierigheid daarna niet bedwingen? Tijdens het event kun je een exclusief vooruitboekje bemachtigen van de roman en is het mogelijk deze te laten signeren!  

Lykele Muus  

Auteur, acteur en theatermaker Lykele Muus geeft ook acte de présence. Na zijn goed ontvangen debuutroman Eland verscheen dit jaar zijn tweede boek We doen wat we kunnen. Deze roman is het Hebban Meeleesboek van augustus. Tijdens Hebban Live ontmoeten de deelnemers van het meeleesboek auteur Lykele Muus voor een Meet & Greet en een interactief interview. Uiteraard zijn andere liefhebbers van Muus welkom om aan te schuiven en een handtekening te bemachtigen.    

Jeroen Windmeijer  

Na de succesvolle literaire thrillerreeks die zich afspeelt in Leiden, verlegt auteur Jeroen Windmeijer de blik naar Latijns-Amerika. Zijn nieuwste boek De offers zoomt in op de gebruiken op de gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten, waar in korte tijd drie kinderen worden vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Hebban-redacteur Soraya Vink interviewt Windmeijer over zijn werk.  

Rodaan Al Galidi  

De van oorsprong Irakese Rodaan Al Galidi schrijft zowel poëzie als verhalen en romans. In 1998 ontvluchtte hij Irak, kwam in Nederland terecht en maakte zich de Nederlandse taal eigen. Hij begon met schrijven van gedichten en proza, waaronder de roman De autist en de postduif (2011), die werd bekroond met de prestigieuze European Union Prize for Literature. Op Hebban Live maak je kennis met deze veelzijdige auteur.  

Panel ‘De aantrekkingskracht van waargebeurde verhalen’  

Waargebeurde verhalen zijn populairder dan ooit. Maar hoe komen deze boeken tot stand? Hoe ver gaan auteurs voor hun research? Hoe bepalen zij wat wel en niet verteld moet worden? Soraya Vink gaat in gesprek met Jan Meeus (Schiedamse Cocaïne Maffia, Verraad), Anne-Gine Goemans (Honolulu King, Holy Trientje), Jacobine van den Hoek (Zondebok) en en Frank Krake (MentholRood Bloed en De laatste getuige) en ontfutselt hen alle ins & outs.  

Hebban Café met Live Boekentipper  

De Hebban Boekentipper is een van de leukste en belangrijkste features van Hebban. Op 15 september kun je de boekentipper live uitproberen. Wil je meteen een bruikbare tip ontvangen? In het Hebban Café ontmoet je boekverkopers, auteurs, de Hebban Crew en andere Hebban-lezers die je graag voorzien van adviezen en leestips! Ga met hen in gesprek en ontdek je nieuwe favoriete boek.      

Uitreiking Hebban Debuutprijs 2019  

Uiteraard kunnen de genomineerden voor de Hebban Debuutprijs niet ontbreken in deze line-up. Vier van hen zijn aanwezig tijdens Hebban Live: Thomas Rueb (Laura H.), Samantha Stroombergen (De witte kamer), Hannelore Bedert (Lam) en Astrid Boonstoppel (Dit is hoe het ging) worden geinterviewd over het schrijven van hun debuut en alles wat daarna kwam. Aansluitend volgt de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2019 door juryvoorzitter Grietje Braaksma. Uiteraard is ook hier gelegenheid tot het signeren van boeken.  

       

Laat hier weten of je erbij bent!


Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi is een schrijver voor alle seizoenen. Zijn dichtbundel De ...

Lykele Muus

Lykele Muus

Schrijver, acteur, theatermaker. Debuutroman Eland verscheen in 2015 bij Nijgh e...

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel (1983) schrijft al verhalen zolang als zij zich kan herinnere...

Thomas Rueb

Thomas Rueb

Thomas Rueb (1986) is verslaggever bij NRC Handelsblad. Hij won in 2017 De Tege...

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...

Jan Meeus

Jan Meeus

Journalist Jan Meeus is sinds 2013 chef van de onderzoeksgroep bij NRC...

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoeker. Ze wo...

Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek is columnist van het Amstelveens Nieuwsblad en actief binn...

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...

Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (1990) is een thrillerauteur én boekenwurm. Op 5 juni 201...

Hannelore Bedert

Hannelore Bedert

Hannelore Bedert (1984) is een Vlaamse singer-songwriter met vier gelauwerde alb...