Advertentie

Persbericht | Kim van Kooten en Lize Spit genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2016

05.07.2016 - Kim van Kooten, Lize Spit, Sandra Bernart, Inge van der Krabben en Erik Rozing zijn de genomineerden voor de eerste editie van de Hebban Debuutprijs voor romans. Tijdens de Week van de Debutant op boekensite Hebban.nl kon er door het lezerspubliek gestemd worden op ruim vijftig debuten. De vijf kanshebbers haalden de meeste van de ruim tienduizend uitgebrachte stemmen. De winnaar wordt eind september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Hebban Awards 2016. 
 
De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor Nederlandstalig schrijftalent in de categorie ‘Literatuur & Romans’. De vijftienkoppige jury bestaat uit vijf redacteuren van Hebban, vijf recensenten en vijf leden van het Hebban boekverkoperspanel. De debuutprijs maakt deel uit van de Hebban Awards, de verkiezing van de beste boeken van het jaar.

De shortlist

Hebban Awards
Naast de nieuwe juryprijs vallen dit jaar vier publieksprijzen onder de noemer Hebban Awards. Vanaf 1 september a.s. kunnen lezers stemmen op hun favoriete boeken in de categorieën Fictie, Thriller, Non-Fictie en Young Adult. De uitreiking van de Hebban Awards en de Hebban Debuutprijs 2016 vindt plaats op 27 september a.s. in Amsterdam. De Hebban Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan o.a. Griet Op de Beeck (Beste roman), Paula Hawkins (Beste thriller) en Annegreet van Bergen (Beste non-fictie).

Hebban.nl
Boekensite Hebban.nl werd opgericht in 2014 en is binnen korte tijd uitgegroeid tot de grootste en meest actieve lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met meer dan 117.000 leden. De site wordt maandelijks 300.000 keer bezocht, goed voor ruim een miljoen pageviews per maand. Een tienkoppige redactie verzorgt het boekennieuws en organiseert regelmatig online leesclubs. Hoofdredacteur is Sander Verheijen, eerder oprichter van thrillersite Crimezone.nl (nu onderdeel van Hebban). 

Voor meer informatie: www.hebban.nl