Advertentie
    A van Steeg VIP Club

Maranke Rinck heeft met Bob Popcorn een nieuwe serie op de markt gebracht. Het boek valt onder Tijgerlezen, speciaal voor de beginnende lezers tussen de 5-9 jaar. Een superleuk en grappig boek waarin Bob Popcorn en Ellis een hoop avonturen zullen gaan meemaken.
De illustraties zijn gemaakt door Martijn van Der Linden en zijn hilarisch en prachtig. Het ondersteunt het verhaal goed, wat kinderen kan stimuleren tijdens het lezen.

Maar waar gaat Bob Popcorn eigenlijk over? Nou je zult het niet geloven! Bob Popcorn is een levende maiskorrel die bedoeld was voor het maken van Popcorn. Ellis is een groot fan van popcorn en eet het iedere dag. Opeens heeft ze Bob Popcorn een boos kijkend mannetje die ook nog eens eigenwijs is en enorm graag eet. En slapen? Daar doet Bob niet aan.

Ellis weet niet wat ze met Bob aan moet. Want hoe moet het op school? Hoe zullen haar vaders reageren? uiteindelijk besluit ze hem maar mee te nemen naar school, maar zal dit goed gaan? Uiteindelijk vindt ze dat Bob maar weg moet. Hij zorgt alleen maar voor problemen en zo'n vriendelijk mannetje kan ze hem ook niet vinden. Hij bezorgt haar alleen maar problemen.

Ondertussen hopen haar vaders bad eenden aan de man te krijgen. Wat blijkt een koper wil heel graag een bad eendje met een cowboyhoed te kopen, maar dat was Bob die zich tussen de eenden had verstopt met zijn cowboyhoed op!
Komt het dan toch allemaal weer goed?

Er gebeurd veel in Bob Popcorn en Ellis en Bob maken een hopen avonturen mee. Toch is het geen overload van activiteiten. Het zorgt er juist voor dat het boek met momenten hilarisch is en de lezer alleen maar kan lachen om de gebeurtenissen. Er zijn nog genoeg open eindjes in de verhaallijn, dus kom maar op met deel 2! Deze staat in de planning voor het voorjaar van 2020.

Bob Popcorn leent zich goed voor beginnende lezers. De zinnen zijn niet te lang en er woorden niet echt moeilijke woorden gebruikt. De illustraties zijn talrijk en laten het verhaal leven. Dit maakt deze serie een lust voor het ook en werkt stimulerend voor kinderen om te gaan lezen.

Een leuke en leerzame aanrader voor kinderen tussen de 5-9 jaar.

Reacties op: Bob Popcorn en zijn avonturen!

7
Bob Popcorn - Maranke Rinck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker