Advertentie
    A van Steeg VIP Club

De van origine Australische Martin Brown heeft met Verborgen beesten- Bijzondere dieren waarvan je niet wist dat je alles over ze wilde weten 21 onbekende dieren onder de aandacht gebracht. Zoals hij in zijn voorwoord aangeeft: De wereld van de verborgen beesten begint hier.

Elk dier wordt op twee bladzijden beschreven waarbij ook een mooie illustratie van het dier te zien is. Doordat het op twee bladzijden staat, heb je in een oogopslag alle informatie van het desbetreffende dier voor je liggen. Van elk dier wordt vertelt wat het formaat is, wat ze eten, waar ze wonen, status en bijzondere informatie verteld. Hierdoor heb je de belangrijkste informatie beschikbaar. Naast deze informatie is een kleine landkaart te zijn waarop wordt aangegeven waar ze leven.

Martin Brown zorgt met deze opzet voor een compleet en overzichtelijk geheel waardoor je het idee krijgt veel te weten over het desbetreffende dier. Het boek is geschikt voor een brede doelgroep. De plaatjes zijn mooi en is leuk om samen te bekijken. Vanaf een jaar of acht is het boek ook goed zelfstandig te lezen. Zelfs als volwassene zal je met veel plezier het boek lezen en bekijken.

In dit non-fictieboek wordt maar een klein deel van de onbekende dieren besproken. Het ligt in de lijn van verwachting dat Martin Brown misschien meer boeken zal uitbrengen met andere onbekende dieren. Want wees eerlijk, kende jij al de Gaur , Ili Pika, Hirola of de Gordelmol?

Verborgen beesten is een mooi boek die informatief is. Het is leuk voor jong en oud om onbekende dieren te leren kennen. De schrijfstijl is prettig en niet echt moeilijk. De auteur heeft zeker geprobeerd om veel informatie op begrijpelijke wijze te delen. Hierdoor is het boek zeer geschikt voor kinderen die zelf kunnen lezen en meer willen leren over dieren. Een leuk boek om zelf aan te schaffen of cadeau te geven.

Reacties op: Een informatief boeken over onbekende dieren

1
Verborgen beesten - Martin Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker