Advertentie

In deze spannende en onderhoudende thriller nemen gemotiveerde activisten het op tegen het schimmige wereldje van kapitalistische uitwassen, waarin dubieuze samenwerkende spelers de touwtjes in handen hebben. Dat zijn in de eerste plaats ‘industrieën’, maar ook overheden zijn soms betrokken bij de verstrengeling van belangen. Zelfs medewerkers van een universiteit, nota bene een instelling voor onafhankelijk onderzoek, blijken deel te nemen aan iets wat steeds nadrukkelijker het karakter van een weerzinwekkend, gelegaliseerd kartel krijgt. Het wordt duidelijk dat de activisten zich in hun strijd tegen het onrecht niet aan de geldende wetten wensen te houden. Zij hebben immers het morele recht aan hun zijde.
Janine Keijser heeft de vele personages, onder wie de onvermoeibare ik-figuur Lara, karaktervol neergezet. Het verhaal begint wanneer Lara vanuit Nederland naar Londen vertrekt. Daar zou zij helpen de verdwenen vriendin van een activist terug te vinden. De lezer wordt tot het laatste moment in onzekerheid gelaten over het lot van het meisje. Intussen raakt Lara steeds meer betrokken bij het wel en wee van de activisten. Na een wervelwind aan verwikkelingen bereikt het verhaal een climax wanneer de activisten een verborgen ruimte in een industrieel complex binnendringen om een gevaarlijke taak uit te voeren. Nadat zij denken dat hun poging is gelukt, gaat er ineens van alles mis. Op het nippertje weet Lara aan de dood te ontsnappen.
De hoofdstukken zijn gemiddeld vrij lang, maar dat hoeft absoluut niet storend te zijn dankzij de fraaie beschrijvende teksten en sprankelende dialogen, die als stoeiende puppies over elkaar heen buitelen. Het boek laat zich daardoor vlot lezen.

Reacties op: Pageturner

17
Beproevingen - Janine Keijser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker