Advertentie

Frank Goldammer komt uit Dresden en werkte als huisschilder. Hij schreef de thriller De vuurstorm, wat in Duitsland een enorme bestseller werd. Het boek is inmiddels ook verschenen in de VS en nu ook in Nederland.

Aan het eind van WOII vinden er diverse gruwelijke moorden op jonge vrouwen plaats in Dresden. Rechercheur Max Heller doet onderzoek, maar wordt hierbij flink dwarsgezeten door zijn leidinggevende, een fanatieke SS-er. Max is het niet eens met het nazi regime en maakt zich zorgen om het lot van zijn twee zoons, die beiden aan het front gelegerd zijn. In een totale wanorde en puinhoop na bombardementen door de geallieerden volgt Max het spoor van de moordenaar. Na de komst van de Russen krijgt hij onverwachts hulp van een Russische commissaris. Samen bijten ze zich vast in de zoektocht naar de dader.

De vuurstorm leest als een trein. Het is een spannende zoektocht tussen de puinhopen van een verwoeste stad. Het boek bevat treffende beschrijvingen van de angst en wanhoop van de bevolking, het wantrouwen jegens iedereen, de uitzichtloze situatie van de vele vluchtelingen, de voedselschaarste en de gruwelijkheden die zowel door Duitsers als Russen worden begaan. De personages zijn levensecht beschreven evenals de gebeurtenissen in de laatste periode van de oorlog. Daarmee onderscheidt De vuurstorm zich. Het is een knappe mix van een spannende thriller en een historisch tijdsdocument.

Reacties op: Thriller tijdens WOII

39
De vuurstorm - Frank Goldammer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker