Advertentie

Zoals jullie wel al zullen gemerkt hebben hou ik enorm van dit type boeken. Ik lees ze vaak en een goed boek ivm dit onderwerp moet me nadenkend of ‘gebroken’ achterlaten. Ook wil ik er steeds weer iets uit leren, dit boek heeft het allemaal.

De cover is duidelijk, een erg mooie afbeelding die laat weten dat oorlog geen happy onderwerp is. Door zon in de klaproos heeft het je toch een sprankeltje hoop, zonlicht. De titel is ook zo knap, ik vind hem erg goed gevonden en na het lezen had dit boek geen betere titel kunnen hebben.

Het verhaal is ook toegankelijk voor alle leeftijden. Persoonlijk vind ik dit enorm belangrijk, de Grote Oorlog en WOll zijn dingen die nooit vergeten mogen worden. Iedere generatie zou zich bewust moeten zijn dat dit echt gebeurd is.

Victor zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer zijn broer wordt opgeroepen om naar het front te gaan en verandert volledig wanneer ook hijzelf naar het front moet. Elke dag is een uitdaging, uitputtingsslag en elke dag is zowel een gevecht met zichzelf als een gevecht tegen de vijand.

Elk hoofdstuk begint met een gedicht, erg mooi. In elk hoofdstuk bespeur je de wanhoop, de uitzichtloosheid dat zich meester maakt van de soldaten in de loopgraven. Door de manier waarop Sandra J. Paul schrijft kan je de geweren horen, de geuren ruiken en de wanhoop voelen.

Het boek neemt je mee naar de Grote Oorlog, een stukje van WOll maar het neemt je ook mee naar wat de realiteit was voor de soldaten, families enz na de oorlog. Een leven met nachtmerrie’s, een leven waar je steeds blijft vechten voor echte vrijheid.

Dit boek, Loopgravenhel(d) , is voor mij een boek dat iedereen moet lezen. Een boek dat ik mijn tien jarige dochter snel zal laten lezen. Het is echt het ideale boek om die periode weer te geven.

Een boek dat je meeneemt naar wanhoop, uitzichloosheid, onzekerheid, pijn en verdriet. Een boek met sprankeltjes hoop en liefde. Een boek dat de kracht van mensen weergeeft, de kracht om nooit op te geven. Een boek dat je moet gelezen hebben, jong en oud. 5/5

Reacties op: een krachtig boek

22
Loopgravenhel(d) - Marc Geyens Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker