Advertentie

Annie MG Schmidt is toch wel een van de beste, gekste, leukste en grappigste schrijvers die ons land ooit gekend heeft. Haar verhalen zitten vol wonderlijke vondsten, zowel op taalkundig als op fantasierijk vlak. Alles is mogelijk en regelmatig zit er ook nog ergens een mooie moraal verborgen, zonder het er al te dik op te leggen.

Deze sprookjes had ik echt nog nooit gelezen en met veel plezier ben ik er vanochtend eens heerlijk voor gaan zitten. En de sprookjes zijn echt precies wat je ervan verwacht: Ze zijn geweldig, ze zijn een beetje gek, ze zijn leuk en vermakelijk en ze zijn ongelooflijk grappig. Schmidt heeft hier echt haar fantasie de vrije loop gelaten en haar eigen draai gegeven aan alle elementen die sprookjes zo leuk en zo bijzonder maken.

Uiteraard zijn de sprookjes een beetje uit de tijd bij vlagen. De traditionele man-vrouw rollen zijn prominent aanwezig, alhoewel Schmidt wel korte metten maakt met het principe dat schoonheid belangrijker is dan intelligentie en karakter. En het sprookje waar een meisje uiteindelijk een wedstrijd wint om de hand van een prinses en dan als beloning dan maar de hand van diens broer krijgt zou tegenwoordig ook een ander einde gekregen hebben.

Maar, dat doet allemaal weinig af aan de sprookjes. Er zijn genoeg moderne boeken waar ook andere rolverdelingen naar voren komen en ook de LGTB+ verhalen komen steeds meer in de winkels te liggen. Dus, als je als ouder een beetje afwisselt, dan is dit gewoon een heerlijk boek om aan je kinderen voor te lezen en er zelf ook heel erg van te genieten!

Reacties op: Heerlijk gek

10
Allemaal sprookjes - Annie M.G. Schmidt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker