Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van De Belgische Ratelslang van Quinten de Zeeuw krijg je al een idee waar het boek over zal gaan. De titel maakt, als je er niet bekend mee bent, nieuwsgierig, maar je krijgt door de Lewis Gun al een idee wat ermee bedoeld wordt, ook al begrijp je niet waarom die de bijnaam de Belgische Ratelslang heeft gekregen.
In het woord vooraf vertelt de auteur wat meer over het boek en over wat waar en niet waar is.
Het boek is opgedeeld in drie delen: Deel I - Isaac Newton Lewis, Deel II - De schutters en Tussenspel. Het eerste deel verhaalt over het leven van de uitvinder van de Lewis Gun. Je krijgt een goed beeld van zijn jeugd en zijn verdere leven, hoe hij samen met nog iemand de Lewis Gun heeft uitgevonden, wat er allemaal aan vooraf ging en hoe hij die aan de man probeerde te brengen, maar ook van zijn privéleven krijg je een goed beeld. In een later deel in een hoofdstuk krijg je nog een beeld van hoe het einde van zijn leven was, waar hij gestorven is en waaraan.
In het tweede deel en in het laatste deel krijg je een beeld van een aantal mannen van diverse nationaliteiten die tijdens hun dienst en tijdens de oorlogen mochten schieten met de Lewis Gun.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/07/de-belgische-ratelslang-quinten-de-zeeuw.html .

Reacties op: Over de uitvinder van de Lewis Gun en over een paar gebruikers daarvan

2
De Belgische Ratelslang - Quinten de Zeeuw
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker