Advertentie

Bij het zien van de man op de cover van Een adelaar in Nederlands-Indië van Arend Noordam wil je weten wat zijn achtergrond is, wie hij precies is. De titel maakt nieuwsgierig, al kan je wel een vermoeden krijgen waar het boek over zal gaan als je de voornaam van de auteur leest.
Een adelaar in Nederlands-Indië van Arend Noordam is opgedeeld in drie delen: Deel 1 - Het Adelaarsjong leert vliegen, Deel 2 - De Adelaar wordt gekooid en Deel 3 - De Adelaar herkrijgt zijn vrijheid. In het voorwoord vertelt de auteur hoe je dit boek moet zien en wat hij met dit boek hoopt te bereiken. Het is een verhaal van een jongen die op jonge leeftijd als KNIL-militair naar Nederlands-Indie gaat en daar langzaam aan volwassen wordt met heel veel vallen en opstaan. In de tijd dat hij in Nederlands-Indië is beleeft hij heel erg veel. Van een KNIL-militair wordt hij uiteindelijk een planter. Het is een verhaal dat velen die die tijd bewust hebben meegemaakt zullen herkennen.
In Een adelaar in Nederlands-Indië van Arend Noordam vertelt de auteur over zijn ervaringen in Nederlands-Indië. Het is een aangrijpend, maar ook indrukwekkend verhaal waarbij je alleen maar respect voor de auteur kan hebben dat hij nooit heeft opgegeven, zich altijd staande wist te houden, ook in de moeilijke tijden en niet te beroerd was om ook de minder leuke karweitjes te doen, de mensen in alle rangen en standen wilde helpen en zich te verdiepen in de bewoners en zijn gebruiken waardoor men hem over het algemeen extra waardeerde.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/08/een-adelaar-in-nederlands-indie-arend.html .

Reacties op: Het geloof loopt als een rode draad door het verhaal

1
Een adelaar in Nederlands-Indië - Arend Noordam
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,50
E-book prijsvergelijker