Advertentie

Net als bij de covers van de vorige verzamelbundels van Historische verhalen, doet ook deze cover weer nostalgisch aan. De cover doet terug verlangen naar de echt strenge winters waar je ging schaatsen met na afloop een heerlijke beker warme chocolademelk en een speculaasje.
Ook deze verzamelbundel bevat weer verhalen uit diverse jaartallen uit het verleden die deels fictie is en deels waar gebeurd. Je wordt in elk verhaal meegezogen, je hebt het gevoel dat je erbij bent en krijgt daardoor zo een mooi kijkje in het verleden. Tijdens het lezen heb je niet het idee dat de verhalen deels fictie zijn. Na elk verhaal lees je de historische achtergrond van het betreffende verhaal. Je komt te weten wat waar is gebeurd, hoe het is gegaan en wat fictie is. Het zijn verhalen over diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld over een moeder die haar kind moest afstaan, een dichter die de doodstraf krijgt, een hoertje dat het leven van haar en haar familie weet te redden en een koninklijke liefde. Ze spelen in diverse landen af zoals bijvoorbeeld in Frankrijk, Nederland, Macedonië en Engeland. De verhalen zijn, net als in de vorige verzamelbundels, los te lezen.
Het zijn verhalen die je raken, vooral de verhalen waarin kinderen voorkomen, zoals bijvoorbeeld Een kille ochtend van Marjolijn van de Gender over een weesmeisje uit 1774 die schoorstenen moest vegen.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/03/historische-verhalen.html .

Reacties op: Brengt je terug in de tijd

8
Historische Verhalen - verzamelbundel III -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker