Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Mädchen van Emile Proper krijg je al meteen het gevoel dat je een angstaanjagend verhaal gaat lezen. Je wilt weten wie de vrouw is, wat haar verhaal is, of ze gewoon onder water ligt om geen last van de herrie boven het water te hebben, of dat ze vermoord is, of dat ze zelfmoord heeft gepleegd, of dat er wat anders is gebeurd. De titel maakt nieuwsgierig. In eerste instantie verwacht je een Duitstalig boek te gaan lezen, maar niets is minder waar, ook al speelt er een gedeelte van het verhaal onder andere in Duitsland af.
Meteen tijdens het lezen van de proloog krijg je het gevoel dat Mädchen van Emile Proper is gebaseerd op een kinderverdwijning uit 2007. Het is ongeveer hetzelfde scenario en het meisje is van dezelfde leeftijd op het moment dat ze verdween. In het nawoord kom je te weten of het verhaal daar inderdaad op is gebaseerd.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal van Mädchen, je wilt alleen nog maar verder lezen als je er eenmaal in bent begonnen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, of de hoofdpersoon uiteindelijk ontdekt wie ze echt is en wie de mensen om haar heen echt zijn, je wilt weten hoe het verhaal eindigt.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/11/madchen-emile-proper.html .

Reacties op: Hoe zit het echt met Mädchen?

4
Mädchen - Emile Proper
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker