Advertentie

Bij het zien van de cover van Meneer Groeneveld en het onderwijsmoeras van Hans ter Mors weet je meteen waar het boek over zal gaan. Het schoolbord doet nostalgisch aan. Je ziet jezelf weer als kind het bord afvegen waardoor je van die vegen krijgt en vaak ook het krijt op je kleding hebt. Je wilt weten wie meneer Groeneveld is en wat voor school de Zutphense school is, waarom daar een pleidooi voor gehouden moet worden.
In Meneer Groeneveld en het onderwijsmoeras van Hans ter Mors leer je meneer Groeneveld kennen, wat voor leraar hij is en hoe hij les geeft. Het is een leraar waar iedereen les van zou willen hebben, een leraar dat een voorbeeld is voor zijn collega's. Hij heeft alleen één slechte gewoonte, maar dat zij hem vergeven, zolang hij in dat opzicht maar rekening houdt met anderen. Iedereen heeft wel één of meerdere slechte gewoontes.
In Meneer Groeneveld en het onderwijsmoeras van Hans ter Mors geeft de auteur zijn keiharde kritiek over het onderwijs van de laatste jaren. Hij komt met voorbeelden van hoe het onderwijs in de loop der jaren keihard is achteruit gegaan zoals bijvoorbeeld hoe het de leerlingen steeds gemakkelijker wordt gemaakt door delen van een vak of hele vakken te verwijderen omdat sommige leerlingen het schijnbaar niet aan kunnen, waarom tegenwoordig alle leerlingen gelijk moeten zijn.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/07/meneer-groeneveld-en-het.html .

Reacties op: Hoe het onderwijs moet veranderen

1
Meneer Groeneveld en het onderwijsmoeras - Hans ter Mors
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker