Advertentie

Bij het zien van de cover van Metamorfose van Els Kramer krijg je niet direct een idee waar het boek over zal gaan. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten. De subtitel klinkt heel erg beladen, maar tegelijkertijd ook wel weer luchtig. Het is alsof de auteur hiermee wil zeggen dat kanker een hele erge ziekte is, maar dat het niet het einde van de wereld hoeft te betekenen.
Meteen in het eerste gedicht 'Hoop' vertelt Els Kramer wat ze hoopt te bereiken met Metamorfose. Ze heeft het niet alleen tegen diegene die kanker heeft, maar ook tegen diegene die het niet heeft.
De gedichten zijn aangrijpend, komen soms keihard aan. Voor diegenen die kanker hebben, hebben gehad of die iemand kennen met kanker of kanker hebben gehad, kunnen de gedichten herkenbaar zijn. Ze kunnen troost bieden en laten beseffen dat ze niet de enigen zijn met die gevoelens, dat er meer mensen zijn die het allemaal zo voelen, dat ze hun angsten en hoop mogen hebben.
Els Kramer beschrijft in Metamorfose in dichtvorm de ziekte vanaf het begin tot het einde van de ziekte en alles er tussenin. Ze weet zich goed te verwoorden in de gedichten waardoor je haar angsten en haar hoop voelt, waarin ze heel erg realistisch is.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/07/metamorfose-els-kramer.html .

Reacties op: Kanker in dichtvorm

1
Metamorfose - Rijmen met kanker - Els Kramer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker