Advertentie

Bij het zien van de mooie cover van Verloren schaduw van Elles Santgoets weet je niet meteen wat je kan verwachten. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat ermee bedoeld wordt. Na het lezen van dit boek kan je alleen maar concluderen dat de titel goed is gekozen.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegesleept in het levensverhaal van de hoofdpersoon. Het is een autobiografisch verhaal van de auteur en dat merk je al heel snel. Vooral de hoofdstukken over de Filipijnen en Sierra Leone kunnen alleen door iemand zijn geschreven die of heel veel onderzoek ernaar heeft gedaan of het zelf allemaal heeft beleefd. In dit geval is het dat laatste. Je merkt dat ze weet waar ze het over heeft, dat ze er ervaringen mee heeft door de feiten waar ze mee komt.
Elles Santegoets heeft in Verloren Schaduw haar gevoelens en haar leven goed weten te verwoorden. Door haar beeldende en grotendeels poëtische schrijfstijl heb je het gevoel dat je erbij bent, dat je het allemaal zelf mee maakt. Het is een leven dat vele dieptepunten kent, maar ook een paar gelukkige momenten kent. Je voelt haar emoties als verdriet, woede, angst, twijfels, schuld afschuw, heimwee, verbazing en geluk.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/11/verloren-schaduw-elles-santegoets.html .

Reacties op: De zoektocht naar haarzelf

4
Verloren Schaduw - Elles Santegoets
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker