Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Opeens bevindt Joppe zich, samen met ruim 100 leeftijdsgenoten in een koud, afgesloten kamp genaamd Borealis (op een afgelegen plek). Ze zijn daar heen gebracht vanwege de problemen met het klimaat en de verwachte ramp die daardoor zal gaan plaatsvinden. Maar dit is helemaal niet waar Joppe wil zijn...

En dus besluit hij samen met enkele huisgenoten om weg te gaan. Maar helaas slaagt hun plan niet... Langzaam maar zeker blijkt dat niets is wat het lijkt, ook niet in Borealis. Er overlijdt iemand en er worden kinderen opgesloten, en het lijkt er allemaal maar bij te horen. Maar Joppe ziet dat anders... Voor Joppe is dit niet normaal. En dus stelt hij alles in het werk om weg te komen uit Borealis.

Borealis is op een toegankelijke en makkelijk leesbare manier geschreven - en daardoor geschikt voor de jeugdige lezer. De relatief korte hoofdstukken zijn een pré. Het verhaal zelf past - ook al is het enkele jaren oud - uitstekend in de huidige tijd van zorgen over het klimaat en de daaruit voort komende protesten.

Het plot van het verhaal laat wat langer op zich wachten, des al niet te min zit er voldoende avontuur en afwisseling in het boek om de lezer te blijven boeien. Een aanrader voor jeugdige lezers, die houden van avontuurlijke verhalen.

Reacties op: Ark van Noah in een modern jasje

57
Borealis - Marloes Morshuis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker