Advertentie

Cirkel van het kwaad is de trilogie van Linda Jansma, waarin Jules Declerck de hoofdpersonage is. Jules is officier van justitie. Al op jonge leeftijd is haar moeder verdwenen en haar broer Remi is veroordeeld voor de moord op haar vader. De moord op haar vader is inmiddels 20 jaar geleden, maar de ware toedracht lijkt nog steeds niet helder. In Schaduwkinderen en Uitverkoren heeft de lezer al kennisgemaakt met Jules. Haar broer Remi is inmiddels ook niet meer in leven en de sekteleider Elijah Schillinger, die het pad van Jules kruist, lijkt meer van haar leven en verleden te weten.
In het derde en laatste deel Bloedband krijgt officier van justitie Jules Declerck op haar werk te maken met de dood van de vijftienjarig Amber, die ogenschijnlijk het slachtoffer werd van grooming. Jules heeft al snel het vermoeden dat er iets heel anders speelt. Als haar ex - misdaadjournalist Harry Simones - anonieme tips over de zaak ontvangt, raken ze beiden verstrikt in de duistere plannen van Elijah Schillinger. Wat weet de charismatische sekteleider eigenlijk over Jules' verleden? En wat weet hij over de verdwijning van Jules' moeder?
Na de eerste twee delen was het ongeduldig wachten op het derde en laatste deel: Bloedband. Door omstandigheden liet dit deel op zich wachten. Het schrijven van dit deel viel Linda niet gemakkelijk zo is te lezen in het nawoord van Bloedband.
Als lezer merkt je niets van de strijd om dit laatste deel te voltooien. Vanaf de eerste pagina laat het verhaal je niet meer los. Het is alsof Jules in een achtbaan van gebeurtenissen en ook gevoelens belandt. De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, je denkt te weten hoe het zit en dan gebeurt er weer iets. Jules en het team lijken geen grip te krijgen op dit alles. Harry Simones, gaat ondertussen zijn eigen gang met behulp van zijn vriend Amir. Langzamerhand ontdekt ook hij hoe waar Elijah Schillinger toe in staat is en wat zijn met Jules is. Ingenieus wordt ontrafeld hoe het verleden van Jules in elkaar steekt. Ontzettend knap gedaan en met veel emotie (vooral vanuit de personage van Jules) geschreven. Niet alleen de lezer leert Jules kennen, maar ook Jules leert zichzelf en haar verleden kennen.
Linda Jansma heeft zichzelf met deze trilogie nog maar weer eens op de kaart gezet als Nederlands thrillerschrijfster. Drie delen die allemaal goed zijn geschreven, maar dit laatste deel is wel heel goed geschreven.
Als je de trilogie nog niet kent, dan mag je jezelf gelukkig prijzen; je kan ze dan immers nog alledrie lezen! Ik zou ze zeker gaan lezen. Ze zijn geweldig goed!

Reacties op: Linda Jansma scoort een hattrick met haar trilogie!

79
Bloedband - Linda Jansma
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker