Advertentie

Sanne Hillemans schreef als tiener al veel verhalen. Ze houdt van verhalen die complex zijn. ( door haar studie psychologie?), waarbij personages zo in de knoop zitten, dat het een uitdaging is om ze eruit te halen. Waarbij de lagen schil voor schil afgepeld worden en waarbij de zaken niet zwart-wit zijn.

Het verhaal over de glamour-wereld van Lindsey

Lindsey Lanning is een van de succesvolste actrices van deze tijd. Haar imago is belangrijk. Ze houdt haar privéleven liever voor haar zelf. Ze heeft veel nachtelijke avontuurtjes, totdat ze Nick ontmoet. Het liefst houdt Lindsey de charmante advocaat op afstand, maar naarmate ze elkaar vaker zien, brokkelt haar stevig opgebouwde muur stukje bij beetje af en leert Nick wie Lindsey is. De échte Lindsey, niet de glimlachende actrice die ze laat zien als er camera’s in de buurt zijn.

Welk geheim gaat er schuil achter haar façade en is hun prille relatie sterk genoeg om te overleven als het verleden het heden inhaalt?

Het masker van Lindsey en de romantische scene's zijn belangrijke elementen

De cover is bijzonder, een blonde dame in de spotlights. Haar achterkant is zichtbaar, kan ze haar ware gezicht wel laten zien?

In de vertelperspectief van de ik-persoon, lezen we over Lindsey en haar succesvolle carrière als bekend actrice en L.A. Haar imago staat voorop. Dit maakt haar erg egocentrisch en arrogant voor de buitenwereld. Met die houding weet ze precies wat ze wil. Als ze Nick ontmoet, raakt ze in vuur en vlam. Dit wil ze eigenlijk niet. Iets in haar zorgt er voor dat ze alleen maar naar Nick kan blijven kijken. Hij doet wat met Lindsey.

Dat hij wat met Lindsey doet, blijkt wel uit de lange tot zeer lange romantische bedscènes, die met name in de eerste helft van het boek plaatsvinden. Daardoor komt de rest van het boek, niet erg tot zijn recht. Het verhaal blijft helaas wat oppervlakkig. En had wat meer "bite" mogen hebben. Net als Circus Cesaria, waar ik van genoten heb.

Conclusie

De actrice in mij, is een romantisch verhaal met de glamour-Lindsey in de hoofdrol. Zij wordt op al haar wenken bedient. Maar heeft ook haar donkere zijde. En die laat ze liever niet aan iemand zien. Totdat ze Nick tegen komt. De romantische bedscenes hebben de overhand, wat ik erg jammer vindt van het verhaal. Want er is meer aan de hand met Lindsey, maar dit blijft wat oppervlakkig.

Waardering 3 sterren
https://birdysboeken.blogspot.com/2019/09/sanne-hillemans-de-actrice-in-mij.html

Reacties op: Mooie feelgood, met veel romantiek en een klein donker randje.

31
De actrice in mij - Sanne Hillemans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker