Advertentie

~~Ik heb een theorie. Iemand haten lijkt ongemakkelijk veel op verliefd zijn op die persoon. Ik heb een heleboel tijd gehad om liefde en haat te vergelijken, en dit zijn mijn observaties. ~~

De elementen

De cover is kleurrijk en doet iets zoet aan. De flaptekst doet een mooie chicklit beloven. In dit debuut van Sally Thorne neemt Sally ons mee in haar "Strijdbare dagen"op kantoor. Er gaat geen dag voorbij, zonder dat er wel iets gebeurt. In de ik-stijl vertelt Lucy over Joshua en haar gedachtes over hem.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een super-feelgood-story. Toch kreeg ik na het lezen van een aantal hoofdstukken een beetje beklemmend gevoel. Lucy die dagelijks haar wel en wee uitlegt, wat zich met name afspeelt op haar kamer op kantoor, waar ook Joshua werkzaam is. Haar gedachten over hem, de kleur van zijn overhemd die per dag verschilt, zijn gezichtsuitdrukking, alles waar ze maar iets over kan opmerken wordt door Lucy benoemd. Je vraagt je dan als lezer af, waar gaat dit naar toe? Hoe gaat zich dit ontwikkelen?

~~Liefde en haat zijn twee kanten van dezelfde medaille, en je moet winnen. Waarom? je hart en je ego. Geloof me. Ik weet er alles van. ~~

De personages worden prima uitgewerkt. De krijgt voldoende achtergrondinfo over Lucy en ook over Joshua. Sally Thorne heeft een prettige schrijfstijl, ze geeft Lucy naast het cynisme ook een dosis humor mee. Lijkt het aan het begin een nogal saai verhaal te worden, dan is het advies: even doorlezen. Halverwege pakt Thorne de lezer dan toch in met bloemen, aardbeien, romantiek en foute familiezaken. Een onverwachte twist!

Conclusie

Ik ook niet op jou, heeft mij positief verrast na een bijna valse start. Na hoofdstuk 1 kreeg ik het idee of het een beetje slome Tom & Jerry race was, tot het einde, en dat viel dus reuze mee. Het verhaal bevat meer, dan je op het oog doet vermoeden. Sommige scenes zijn wat traag en anderen weer niet. Na de 1e helft bleef ik toch geboeid verder lezen.

Waardering 3,5
Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's BoekenReacties op: Heerlijke feelgood die wel even op stoom moet komen!

112
Ik niet op jou - Sally Thorne
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker