Advertentie

Het verhaal dat Kiekeboe heet

Robin Ferringham is schrijver van het boek "Zonder haar". Bij een signeersessie in de Waterstones in Islington, gaat zijn telefoon. Het zou onbeleefd zijn om nu op te nemen maar na het dringende gezoem doet hij het toch. Vanaf dat moment loopt zijn leven anders dan gepland.

Matthew McConnell zit momenteel in de gevangenis en wacht op zijn rechtszaak. Twee maanden geleden ging Matthew met zijn 5 vrienden op een boot door de langste scheepvaarttunnel van Engeland. Zes personen gingen door de tunnel, en 1 kwam maar terug. Matthew is de enige verdachte. Wat gebeurt er? En waarom is Robin gebeld?

De bijzondere plottwisten zijn mooie elementen

De cover valt direct op en is een echte blikvanger. Grote gele letters sieren het zwarte kaft. In het midden een witte bol, het einde van de tunnel.

In de vertelperspectief van de 3e persoon begint het verhaal bij Robin. Hij is auteur en als hij aanhoudend wordt gebeld, stamelt er iemand een aantal onsamenhangende regels. Zijn zus waarschuwt hem nog voor nepfans. Het zal wel niets betekenen. Maar volgens Robin is dit heel anders. Wie is deze beller? Vanaf dat moment is zijn leven niet meer hetzelfde. Zijn nieuwsgierigheid krijgt de overhand, waardoor hij uiteindelijk bij de tunnels beland.

Opvallend is dat Robin in het begin vol van verdriet zit en zich daarna ontpopt als een ware "Hercule Poirot". Grappig is dat een personage uit het boek dit ook tegen hem zegt. Robin maakt de lezer deel uit van zijn ontdekkingen en langzaam komt de spanning in het verhaal. Want er moet toch echt meer zijn, dan degene die achterbleef en overal voor opdraait.

Wie ook de eerdere thriller las van McGeorge weet dat er geen gemakkelijke plot aanwezig is. Het is zeer goed doordacht en personage Sheppard uit boek 1 wordt ook genoemd, een mooi detail. Het format lijkt even idem als boek 1, een groep opgesloten, en dan verdwijnen er personen. En niemand weet hoe en wat. Maar toch gaat deze mysterie de geheel andere kant op en dat is echt mooi.

Conclusie

Kiekeboe is de 2e thriller zeer spannende thriller van Chris McGeorge. Bij een volgens boek wil je graag dat het de eerste zeker zal overtreffen, of dit is gelukt houd ik in het midden. De verwachting was erg hoog. Tik Tak had de lezer mogelijk direct in zijn greep. Dit verhaal begint wat rustig. Het verhaal lijkt namelijk zeer eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Door verschillende twisten krijgt het tunnel-drama meer diepgang. Het gaat een kant op die je geheel niet verwacht.

Waardering 4 sterren

Echt genoten, het las weer als een heerlijk warm bad. Met nieuwsgierigheid kijk ik uit naar boek 3!
https://birdysboeken.blogspot.com/2019/08/chris-mcgeorge-kiekeboe.html

Reacties op: De bijzondere plottwisten zorgen ervoor dat je blijft lezen!

99
Kiekeboe - Chris McGeorge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker