Advertentie

Na het eerste deel van de Stillhouse Creek-serie, werd het wachten zeker beloond. Gwen is terug van weggeweest en hoe! Ze heeft haar kinderen gered van haar moordaddige ex-man. En zoekt haar plek elders. Had ze in deel 1 nog enig idee dat ze uiteindelijk veilig waren, dan is dat gevoel nu helemaal weggeslagen, want haar ex-man is uit de gevangenis ontsnapt. Hij heeft maar 1 missie en stuurt haar een bericht: -Jij bent nergens veilig!- Gwen weet genoeg neemt een belangrijk besluit, samen met Sam gaat zij op weg om het kwaad te bestrijden. De maat is nu vol. Het kat en muisspel kan beginnen. De strijd die volgt is zeer complex.

~~De elementen zijn grimmig, vol actie en niet zonder gevaar
De cover is mooi en grimmig tegelijk. Door de titel en de donkere sfeer, valt het zeer goed op. Een echte blikvanger.
Het einde van deel 1 gaf wat onrust, zo niet bij hoofdpersoon Gwen als ook bij de lezer. Het zo spannende verhaal eindigde met de ontsnapping van ex-man Melvin Royal. Daar neemt de lezer de draad weer op.

Rachel Caine heeft een pittige en spicy manier van schrijven. Door de leesperspectief van 1e persoon kom je als lezer heel dichtbij de personages. De karakters behoeven niet veel uitleg. Naast de angst van onveilig zijn, proeven we in deel 2 ook een soort "warme gevoelens" voor vader Mel. Dat is te begrijpen. De kinderen worden natuurlijk goed beschermd en weggehouden bij hun vader. Maar ondertussen gebeuren er ook dingen waardoor met name zoon Connor veel aan zijn vader moet denken. Dat geeft een bijzondere twist.

~~ Conclusie
Gwen krijgt het heel zwaar in dit vervolg. Zowel met haar kinderen als met andere dierbaren. De dreiging is zeker merkbaar. De spanning loopt steeds op. Rachel Caine heeft het talent om alles zo te beschrijven dat je als een magneet boven op het verhaal blijft. Ook het tempo blijft hoog. De dramatische gebeurtenissen blijven maar volgen. Totdat het gevaar iets is geweken en Caine de lezer met een diepe zucht achterlaat.

~~Waardering 5 sterren.
Deze reeks verdient een pronk-plekje in ieders boekenkast. Rachel Caine heeft de thriller-schrijfkunst zeer goed begrepen.

~~Rachel Caine zorgt er voor dat je als een magneet vastzit aan haar Stillhouse-serie. ~~

Reacties op: Killman Creek: de wraak van Gwen

70
Killman Creek - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker