Advertentie

De cover is pakkend en ook wel grimmig. In het donker vaart er een roeiboot. In de optrekkende mist vaart hij weg. Wie is daar, in die boot?

Gina die later als Gwen door het leven gaat, vertelt haar verhaal. In de vertelperspectief van 1e persoon ga je direct met haar emoties mee, als ze haar huis vol politiemensen aantreft. Zij deden daarvoor een zeer nare ontdekking. Haar wereld staat te schudden, de aarde trilt. De toon is gelijk gezet. En de spanning zwelt aan. Wat heeft haar eigen man wel niet op zijn kerfstok staan? Vertrekken is het enige waar ze aan kan denken. Haar kinderen moeten toch zeker veilig zijn. In Stillhouse Lake, een zeer besloten gemeenschap, denkt ze deze plek te hebben gevonden. Het is er afgelegen en rustig.

De grimmige cover en en een plek heerlijk zo afgelegen en rustig zijn de meest ideale ingrediënten voor een spannende thriller. Dat dacht auteur Rachel Caine ook. Zij trekt je vanaf het eerste blad het verhaal in, over Gwen, dat inmiddels uit 4 verschillende serieboeken bestaat. Maar dit deel is zeker los te lezen. De introverte Gina ontpopt zich door de jaren heen als een stoere moeder Gwen, een mini-Lara-Croft, die maar 1 missie heeft. En dat zijn haar kinderen beschermen tegen haar ex-man en de trollen.

De ontwikkeling die personage Gwen door moet maken is triest, maar ook mooi om te zien. Ze laat zich zeker niet kisten en is daarom gelijk al mijn favoriet. De andere personages die op het toneel verschijnen worden goed neergezet. Caine heeft een zeer fijne schrijfstijl dat het lezen tot een spannend feestje maakt. Alles gaat levensecht aan de lezer voorbij.

Conclusie

Stillhouse Lake is de eerste uit een meeslepende dramaserie over Gwen, In dit eerste deel komt ze er achter dat haar man een seriemoordenaar is. De focus ligt niet zozeer op de moordenaar, maar dit maal op de vrouw van de dader. Het is Gwen waar het allemaal om draait, met daarbij de publieke opinie die tegenwoordig al snel aanwezig is. Stillhouse Lake gaat over misdaad, vluchten en beschermen. De publieke opinie doet ook mee en is mogelijk wat feller in de VS dan hier. Het lijkt een waar kat en muisspel, waarbij de muis al is veroordeeld voordat de kaas is opgegeten.

Rachel Caine heeft het talent om de lezer direct in te pakken met een heftige gebeurtenis en laat daarna de spanning niet meer zakken. De personages zijn geloofwaardig, de sfeer is grimmig, en de schrijfstijl is zeer prettig. Het enige puntje van kritiek, is met dit boek: wanneer volgt boek 2.

Waardering: 5 sterren.

Dit boek is een thriller zoals het hoort te zijn. En heeft dan ook alle ingrediënten voor een ware mustread. En dat einde vraagt om meer!
Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
https://birdysboeken.blogspot.com/2019/09/rachel-caine-stillhouse-lake.html

Reacties op: Stillhouse Lake is een sensationele heerlijke thriller, die vraagt om meer!

169
Stillhouse Lake - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker