Advertentie

De cover is zeer indrukwekkend. Een mooie man siert de voorkant. Hij is wel een beetje bedekt met een laagje vuil. Hij kijkt met enige twijfel naar rechts. Wat gaat er in dat kopje allemaal rond? De titel is kort en bondig: Stof is alles waar het om draait.

Simon woont in Amerika en heeft een fijn leven. Althans zo lijkt het. Dolgelukkig met Lisa, Charlie en hond Max bouwt hij zijn bestaan op. Na een gifwolk stort zijn mooie leventje letterlijk voor zijn ogen in. Het verdriet is groot. De wereld is in gevaar. Joanne Carlton heeft het magische talent, deze emoties zo levensecht neer te zetten, dat je direct kippenvel krijgt en meeleeft met Simon. Want Simon heeft het zwaar met het maken van afwegingen en beslissingen. Ook zijn innerlijke strijd is bijna voelbaar.

In Stof lezen we over meerdere periodes. Over een gedeelte "voor het stof" en een gedeelte "na het stof". Waarom je zo heen en weer dient te lezen, wordt helemaal duidelijk aan het einde. Het vergt enig geduld, want deze vloeiende zinnen en fijne schrijfstijl..wil je alleen maar behouden en dus is doorlezen een ware must.

Wat je als lezer zo diep raakt is de kijk van Simon op dingen, zijn gevoel, zijn worsteling en zijn gedachtegang. Zijn keuze houdt hem lang bezig. Er hangt namelijk veel vanaf. Als je houdt van spannende SF-films, over een wereld die in groot gevaar is, dan zit je helemaal goed met de setting van dit spannende meeslepende relaas. Is het alleen maar Science Fiction? Of komt dit wel erg dichtbij? Dat vraag je je als lezer ook echt af. Het is gelijk al stof tot nadenken en het blijft nog heel lang bij je!

Conclusie

Joanne Carlton schreef met "Stof" opnieuw een briljant verhaal. Zo ver weg, maar ook dichtbij en levensecht. Het is een verhaal over liefde en verdriet, verlies en over keuzes maken die uiteindelijk hartverscheurend zijn. Want de impact is enorm.

Reacties op: Meeslepend en adembenemend goed!

23
Stof - Joanne Carlton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker