Advertentie

De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Bora krijgen het druk in dit VT6-deel. Een man wordt wakker en komt tot de gruwelijke ontdekking dat hij geen onderbenen meer heeft. Een man wordt wakker en komt tot de gruwelijke ontdekking dat hij geen onderbenen meer heeft. Een ijzige schreeuw volgt. Er is angst voor meer slachtoffers.

Daarnaast wordt een dode vrouw aangetroffen, van 39 jaar. Wat gebeurde er met haar? Wat geurde er met haar? En waarom vindt een zekere dader het nodig om van iemand de onderbenen te amputeren?

Donker & duister

De cover is donker en duister. Een rolstoel, beetje ouderwets van model, siert het midden. Het plaatje doet grimmig aan. Het past zeer mooi bij de eerdere delen, van de serie. In dit 6e deel van de thrillerserie met rechercheurs Sanne en Luca, spelen mysteries en gruwelijkheden een grote rol. En dat is echt mooi gedaan.

Mysteries

De personages worden goed toegelicht. Er is een grote rol voor Will weggelegd, dit keer. Hij is paragnost en zijn vrouw overleed in 2004. Will kan het momenteel goed vinden met Sanne, heel goed zelfs. Will moet nog veel denken aan Elize en de wijze waarop zij dood ging. Door flashbacks krijgt de lezer daarvan een kijkje. Sanne biedt aan om hier nog eens naar te kijken. Door de wisselperspectief wordt hier steeds iets over verteld. Met schokkende resultaten. De lezer dan in stilte achterlatend.

Gruwelijkheden

Qua gruwel val je als lezer direct met de neus in de boter. Het verhaal begint als de dader op het punt staat om een been-amputatie uit te voeren. Gezien het zeker niet vrijwillig is, en het zo levensecht wordt beschreven, bekruipt je een misselijkmakend gevoel en doet het direct denken aan de gruwelfilm met Kathy Bates: Misery.

Conclusie

De thrillers van Melissa Skaye staan garant voor heerlijke uurtjes spanning en sensatie. Skaye houdt qua schrijfstijl je als lezer zo continu bezig en betrokken bij het verhaal, dat uit verschillende zij-lijntjes bestaat. Het is zo ontzettend knap om steeds opnieuw zulke mooie en boeiende verhalen te kunnen blijven schrijven.

~~Haar verhalen doen mij denken aan een combi van Tess Gerritsen en een beetje Stephen King. I love it! ~~

Waardering: 4 dikke sterren

Reacties op: Schokkende spanning een een tipje "Misery"!

38
Verzwegen trauma - Melissa Skaye
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker