Advertentie

Samenvatting
Norah is neurochirug en na een moeilijke periode met haar ex man denkt ze haar geluk gevonden te hebben bij Allessio. Allessio is wetenschapper en heeft een goede carriere. Hij heeft het geneesmiddel Amla uitgevonden. Hierdoor is hij veel van huis. Norah krijgt tijdens zijn afwezigheid te maken met pesterijen waarbij haar zoontje Abe ook in gevaar is. Ze verdenkt Jeppe de zoon van Allessio hiervan. Als ze een avond weg is geweest en thuis komt treft ze de gevolgen van een gewelddadige overval aan. Haar vriendin Bea die op de kleine Abe paste is een van de slachtoffers.
Rani Diaz en haar team gaan alles op alles zetten om de daders van de overval op te sporen. Hoe dichter ze bij de ontknoping komen hoe meer raadsels er op hun pad komen. Het wordt een ingewikkelde puzzel om de waarheid boven tafel te halen.

Leeservaring
Ook dit boek van Sterre Carron leest heerlijk weg. Er gebeurd redelijk veel, de vaart zit er goed in. Wel is het gelijkmatig opgebouwd. Nieuwe informatie komt tot je, dan volgt een dialoog waarin het even makkelijk kan bezinken alvorens er weer nieuwe ontwikkelingen komen. Deze manier van schrijven is afwisselend en houd je goed betrokken bij het boek. De schrijfstijl is vlot en in begrijpelijke taal. De auteur is Vlaams. Hierdoor zijn sommige woorden anders als dat men in Nederland gewend is. De context van het verhaal is duidelijk waardoor dit geen belemmering is.
Er komen redelijk veel personages is het boek voor. Een groot deel van deze personages spelen een bijrol. De hoofdpersonages leer je goed kennen. Ze zijn afwisselend wat betreft karakter. In het verhaal is ook de nodige psychologie verwerkt wat het boek diepgang geeft. Het thema is origineel. Vooral naar het eind en de ontknoping wordt deze psychologie en originaliteit steeds meer duidelijk.
De boeken rondom inspecteur Rani Diaz vormen een serie. Amla is prima als stand alone te lezen. Het verleden van Rani komt niet echt aan bod dus je mist geen voorkennis als je nog niets uit de serie gelezen hebt.
Amla is een vlotte thriller waarin de spanning goed opgebouwd wordt. Een boek dat je gelezen moet hebben.

Reacties op: Een vlotte thriller

140
Amla - Sterre Carron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,95 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker