Advertentie


Het verhaal beleef je door de ogen van Stijn. Je krijgt inzicht in zijn leven. Hoe het is om op te groeien in een eenouder gezin bij zijn vader en zijn vriendin. De gedachten van Stijn en zijn manier om problemen zelfstandig op te lossen vormen de rode draad van het boek.
Je ervaart het verhaal van dichtbij. Het leest alsof je een goede vriend bent van Stijn en hij je in vertrouwen neemt. Je leert hem dan ook het beste kennen. Ook de personages in zijn directe omgeving zijn goed uitgewerkt.
De schrijfstijl is prettig, vlot en betrokken. Het is heel herkenbaar geschreven omdat het zich af speelt in en rondom het leven van een middelbare schoolscholier. Dit is ook de doelgroep van het boek. (Young Adult). Het verhaal leest makkelijk weg. Het is best spannend maar ook onrealistisch. Deze gebeurtenissen zul je niet snel meemaken. Toch is het ook een boek met een boodschap. Een actueel thema (misbruik door vertrouwenspersonen) staat centraal. Ook wil het boek meegeven wat je beter wel en niet kunt doen in verdachte omstandigheden. Het is dus ook een leerzaam boek.
Het boek heeft korte hoofdstukken voorzien van datum en tijd. Dit is prettig, zo heb je goed overzicht in wat voor tijdsbestek het geheel zich af speelt.
De doelgroep is young adult maar het is ook zeker de moeite waard voor volwassenen om te lezen. Een prettig boek met een goed verhaal.

Reacties op: Een prettig boek met een goed verhaal

15
De moord op Queen_T - Tanja de Jonge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker