Advertentie

Lisanne van Sadelhoff, zaterdag collumniste voor AD en werkt onder andere bij RTL nieuws, schrijft in haar debuut over hoe haar rouwproces verliep. Veel -lieve- mensen zeiden haar 'Het kost tijd', pas na twee jaar sinds het overlijden van haar moeder schrijft ze op papier haar ervaringen en is ze dankbaar en beaamt ze wat de mensen haar zeiden. Haar eigen clichés die ze heeft ontwikkelt, zijn onder andere ' Iedereen ervaart verdriet anders' en 'Elk rouwproces is uniek', het is geen handleiding, ze wil er alleen over schrijven en laten zien hoe het ook kan.

Het boek begint meteen bij de kern van het verhaal, Lisanne haar moeder ligt in het ziekenhuis en heeft kanker. Gaande weg neemt ze je mee in een achtbaan van emoties, met humor om het niet te veel gewicht te geven. Zo praat ze openhartig over haar ervaren, gedachtes en herinneringen met soms een knipoog. Er gaat veel door een mens heen in een periode van ziekte, tot het onvermijdelijke moment, maar vooral daarna.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die met verlies te maken heeft, het hoeft niet alleen op familie van toepassing te zijn, maar ook op vrienden, huisdieren, kennissen en collega's. Lisanne verteld eenvoudig hoe zij het ervaren heeft, al is, zo als zij het zegt, elk proces uniek. Hoe wel zakdoekjes bij de hand, want er zijn momenten dat je het nodig kan hebben. Een zeer mooi debuut.

Reacties op: Wat er door een mens heen gaat

97
Je bent jong en je rouwt wat - Lisanne van Sadelhoff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners