Advertentie

Hope Valentine wil net als oma, vader, moeder , broer en zussen actrice worden. Al deze mensen hebben roem, geld en schoonheid. Hope kan niet wachten tot ze eindelijk zestien is, dat duurt nog 3 maanden. Want dan mag ze ook voor het voetlicht treden en de carrière en de eer opstrijken die haar familieleden ook hebben. In haar hoofd spelen al verschillende filmscène’s zich af. Omdat 3 maanden wel heel lang duurt als een meisje 16 jaar is, zet ze haar zinnen voorlopig op iets anders: het vinden van de ware liefde. De liefde lijkt ze gevonden te hebben in de metro Jamie. Maar het leven is niet altijd als een film, dat ondervindt Hope ook. Ze krijgt te maken met levenslessen en komt er achter dat niet alles altijd is zoals het lijkt, in de liefde maar ook thuis. Gaandeweg in het boek groeit het karakter van Hope.

Het boek is makkelijk leesbaar, het is op een manier geschreven die tieners aan zal spreken. Het hoofdstuk begint steeds met een horoscoop. De filmscènes in het hoofd van Hope staan in een ander lettertype gedrukt. Dat maakt het duidelijk. Het lettertype is iets groter dan in een gemiddeld boek. Het kaft nodigt uit: het heeft vrolijke kleuren.

Al met al een heel vrolijk en vriendelijk boek dat vooral tieners aan zal spreken, maar ook geschikt voor andere lezers.

Reacties op: Een Valentijn voor Hope

61
Licht, camera, liefde - Holly Smale
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker